25. Maja 2021.

Qualcomm predstavlja Snapdragon 7c Gen2 za uvek povezane PC uređaje

Big Portal

Snapdragon 7c Gen2 predstavlja manje poboljšanje u odnosu na originalni čipset. Stiže sa nadograđenim brzinama do 2.55GHz (u odnosu na maksimalnih 2.4GHz kod originalnog čipa), a Qualcomm obećava trajanje baterije od 19 sati sa jednim punjenjem, kao i 10% više performansi u odnosu na konkurentske sisteme.

Ovo su neke od većih prednosti ARM procesora u poređenju sa većinom x86-zasnovanih laptopova u istom cenovnom rangu. Takođe, tu je još jedna prednost a to je always-on konekcija. Računari sa Snapdragon 7c Gen2 čipom imaju ugrađen 4G mod, Snapdragon X15, što znači da uvek imaju pristup internetu, čak i kada Wi-Fi nije u dometu ili je preopterećen.

Qualcomm predstavlja Snapdragon 7c Gen2 za uvek povezane PC uređaje

Qualcomm ukazuje i na poboljšane AI performanse preko Qualcomm AI Engine-a pete generacije. Tu je i podrška za kamere do 32MP, 4K HDR video streaming i drugo.

PC uređaji sa Snapdragon 7c Gen2 Compute Platform čipom će biti dostupni od ovog leta, a ovo uključuje i novi Snapdragon Developer Kit za Windows developere, koji je takođe objavljen danas.

Izvor: Neowin

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare