Qualcomm bi mogao investirati u Arm ukoliko Nvidijina akvizicija ne uspije - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Qualcomm bi mogao investirati u Arm ukoliko Nvidijina akvizicija ne uspije

Kada je Nvidia objavila planove o kupovini Arm-a, nekoliko konkurentskih kompanija koje se oslanjaju na Arm se pobunilo. Ovo je pokrenulo i istrage o tome da li bi ovaj sporazum o akviziciji trebalo da bude odobren.

Nvidia se i dalje nada da će se sporazum okončati tokom 2022. godine, ali ukoliko se to ne desi, Qualcomm i drugi veliki industrijski igrači umesto toga planiraju da investiraju u Arm.

Christian Amon, Qualcommov novi izvršni direktor, je istakao da bi se kompanija mogla pridružiti konzorcijumu ključnih tehnoloških igrača na tržištu, kako bi investirali u Arm ukoliko Nvidijina akvizicija ne bude odobrena. Druge kompanije, kao što su Google i Microsoft, takođe su zabrinute da bi ta akvizicija potencijalno mogla formirati monopol na tržištu. Kompanije koje su zainteresovane za to da Arm ostane nezavisan, su i Tesla i Amazon.

Qualcomm bi mogao investirati u Arm ukoliko Nvidijina akvizicija ne uspe

Qualcomm je posebno oslonjen na Arm, jer Snapdragon čipovi koriste ARM arhitekturu i dizajne. Nvidia je istakla da ukoliko kupi Arm, sve postojeće licence i sporazumi će nastaviti da budu aktivni, ali i dalje postoji zabrinutost od negativnih posledica ove akvizicije.

Izvor: KitGuru

Danas objavljeno

Novi Dell monitori imaju izdižuću kameru i mikrofone sa utišavanjem buke

Vanja A

Novi MacBook Pro modeli bi mogli imati izrez u displeju

Vanja A

Hakeri ukrali 60 GB podataka – objavili video snimak kao potvrdu

V.R.

Ostavite komentar