PzD o Dodikovom pozivu: Neka uđe prvi u Tužilaštvo, mi ćemo za njim - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

PzD o Dodikovom pozivu: Neka uđe prvi u Tužilaštvo, mi ćemo za njim

“Ukoliko ne bude tužilačke odluke u predmetu Dragičević, u narednih mjesec do dva, lično ću pozvati građane da zajedno izbacimo tužioce iz njihovih kancelarija”, rekao je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik u decembru prošle godine. On kaže da i dalje stoji iza te izjave.

– Ja bih to veoma rado uradio i sad, mislim da je to dobra ideja. Evo ako ovi iz Pravde za Davida to hoće, spreman sam da to uradim. Kad god hoće. To je stvarno neprihvatljivo, ja mislim da bi trebalo konačno da se odluči o tome. To govori o pravosudnom sistemu, na koji ja nemam nikakvu ingerenciju – istakao je Milorad Dodik preksinoć.

  1. novembra biće tačno 600 dana od kako porodica i građani traže istinu i rasvjetljenje slučaja. Za taj dan članovi Pravde za Davida zakazuju okupljanje Pred Tužilaštvom. Poziv da im se pridruži, kažu, i zvanično će uputiti Miloradu Dodiku.

– Koristimo evo i priliku da pozovemo gospodina Dodika, da on prvi uđe u Tužilaštvo, mi ćemo za njim ući da zajedno tužioce izbacimo iz kancelarija, pošto mi smatramo, kao što smatra i gospodin Dodik, da je potpuno nedopustivo da se i nakon 600 dana istraga ne pomjera sa mrtve tačke i ništa se ne zna – rekao je Ozren Perduv iz grupe Pravda za Davida.

SrpskaInfo.com

Danas objavljeno

Evropu čeka novi talas virusa

M.

Osuđeno deset profesora srednje škole u Rudom

M.

Vučić: Neće nas bombardovati

M.

Ostavite komentar