Putnici SpaceX svemirskog broda iz orbite razgovarali sa Tomom Kruzom - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Putnici SpaceX svemirskog broda iz orbite razgovarali sa Tomom Kruzom

Svemirski turisti koji upravo kruže oko Zemlje u svemirskom brodu SpaceX razgovarali su iz orbite sa slavnim glumcem Tomom Kruzom.

Let iz kosmičkog centra „Kenedi“ na Kejp Kanaveralu iznajmio je američki milijarder Džared Isakmen, 38-godišnji osnivač i glavni direktor kompanije za finansijske usluge „Šift for pejment“, ujedno i iskusan pilot, a uz njega u letelici su još tri osobe koje su se mesecima pripremale za let.

„Ruk, Nova, Henks i Leo su razgovarali s Tomom Kruzom danas“, objavljeno je na službenom nalogu misije na tviteru, prenela je Hrvatska radio-televizija.

„Podelili su svoja iskustva iz svemira. Maverik, možete da budete naš krilni napadač kada poželite“, dodaje se u tvitu. Maverik je ime elitnog pilota kojeg je Kruz glumio u filmu „Top gan“.

Letelica je u sredu lansirana na Floridi sa prvom potpuno civilnom posadom koja je ikada poslata na let u Zemljinu orbitu, a misija bi trebalo da traje oko tri dana.

Administrator NASA tokom mandata Donalda Trampa Džim Brajdenštajn najavio je prošle godine bestežinski film s Kruzom, u Međunarodnoj svemirskoj stanici. Još nisu poznate pojedinosti tog filma koji bi trebalo da bude snimljen u saradnji sa SpaceX-om.

Izvor: N1

Danas objavljeno

Jeste li znali zašto lišće mijenja boju na jesen?

Vanja A

Lopovi klonirali glas direktora i odnijeli 35 miliona dolara

Vanja A

Zvijezda hit serije “Squid Game”: Teško je biti slavan, kćerka mi pomaže jer nemam menadžera

Vanja A

Ostavite komentar