Putnici krenuli iz Splita za Osijek, pa 42 minuta čekali na semaforu, razlog urnebesan - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Putnici krenuli iz Splita za Osijek, pa 42 minuta čekali na semaforu, razlog urnebesan

Voz iz Splita za Osijek na vreme je stigao pred stanicu Sveti Ivan Žabno, stao na signal (semafor) i tako čekao, čekao… Prolazili su minuti, nikako da se pojavi signal, odnosno da se crveno svetlo prebaci na zeleno, pa da može da ide dalje. I tako 42 minuta…

Zašto? Pa otpravnik na železničkoj stanici je jednostavno zaspao. Pokušali su da ga zovu mobilnim telefonom i – ništa. Pa je onda šef stanice lupao po vratima i lupao sve dok se otpravnik ipak nije digao iz sna i pustio voz da može da prođe.

Voz je tako stajao na ulaznom signalu od 07.40 pa do 08.22 časova. Dakle, 42 minuta dok se otpravnik nije probudio. Na sreću, voz bi ionako neko vreme stajao na toj stanici, pa kašnjenje ipak nije bilo 42, nego manje minuta.

“Tačno je da je stajao na ulaznom signalu železničke stanice Sveti Ivan Žabno. S obzirom na to da saobraćajem upravljaju radnici HŽ ‘Infrastrukture’ molimo Vas da upit o razlozima stajanja uputite njima”, rečeno je sa stanice za hrvatske medije.

“Uzrok stajanja je lični propust otpravnika vozova stanice Sveti Ivan Žabno. Zbog navedenog protiv radnika sprovešće se postupak skladno Pravilniku o radu i Kolektivnom ugovoru HŽ ‘Infrastrukture d.o.o’. Radnik će biti pisano upozoren na propust uz mogućnost otkaza ugovora o radu. Takođe, radnik se upućuje Komisiji za štete zbog prouzrokovanog zakašnjenja”, piše u odgovoru.

Danas objavljeno

Kreativni direktor „Balensijage“ se izvinjava zbog neprikladne kampanje sa decom

Vanja A

Najbolji bivši na svijetu

Vanja A

Samo jedan posto ljudi za deset sekundi može vidjeti riječ na fotografiji, jeste li među njima

V.R.

Ostavite komentar