Putinova gvozdena ledi: Na Kosmetu je izvršen genocid nad Srbima - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Putinova gvozdena ledi: Na Kosmetu je izvršen genocid nad Srbima

Natalija Poklonska, zamenica šefa spoljnopolitičkog odbora ruske Dume, izjavila je da je na KiM izvršen genocid nad Srbima, koje su uništavali i iseljavali.

Poklonska, koja se proslavila kao prva tužiteljka Krima po povratku poluostrva u sastav Rusije, ističe da je tome doprinela i spoljna intervencija.

“Veštački su istiskivali odatle pravoslavne Srbe, uništavajući ljude i proterujući ih sa njihove iskonske teritorije i to je bio genocid. Tome je doprinela i spoljna intervencija — nekom je trebalo da rasparča ogromnu perspektivnu zemlju. Tu je razlika između krimskog referenduma i situacije na Kosovu . Krimski referendum je bio volja Krimljana, a Kosovo je spoljna intervencija”, rekla je Poklonska u intervjuu za Sputnjik.

“Isti sudbinski značaj Krim i Sevastopolj imaju za Rusiju, a Kosovo i Metohija za Srbiju. To je duša, pravoslavlje”, dodala je.

Putinova gvozdena ledi, kako je nazivaju, više puta je isticala da ima srpske korene, ali još nije uspela da dođe do originalnih dokumenata koji to potvrđuju.

“Nažalost, nisam uspela da dođem do originalnih dokumenata, jer se svi arhivi nalaze na teritoriji Luganske narodne republike, gde je sada nemirno. Upravo su se tamo doselili moj preci iz Vlaškog kneževstva. To je bilo staro kneževstvo u koje su ulazili narodi Srbije, Bugarske, Rumunije, Ukrajine i podunavski narodi”, istakla je.

Poklonska je u Novoj godini poželela Srbima prosperitet i pozvala ih da dođu na Krim.

“Poželela bih Srbima, rukovodstvu Srbije i običnim ljudima da se dogodi neki prelomni trenutak i da se sve neprijatnosti i problemi koji postoje i unutar države i u komšiluku preokrenu i postanu prekretnica za prosperitet Srbije. Takođe bih poželela da u Novoj godini postignemo da se uspostavi direktan let između Beograda i Simferopolja. Očekujemo stanovnike Srbije na Krimu da bismo postali još bliži”, zaključila je.

B92

Danas objavljeno

SZO: Dogovori bogatih zemalja ugrožavaju Kovaks

M.

Potpišete sporazum o nadoknadi štete pa isporuka vakcina!

M.

Zbog blažih mjera dijaspora i komšije hrle u BiH

M.

Ostavite komentar