Putin: Zapad ne bira sredstva da očuva dominaciju - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Putin: Zapad ne bira sredstva da očuva dominaciju

Predsjednik Rusije Vladimir Putin rekao je da Zapad svim sredstvima želi da očuva dominaciju i pri tome pribjegavaju sankcijama i obojenim revolucijama.

Zbog toga se u svijetu povećava konfliktni potencijal, rekao je Putin i upozorio da je u toku agresivna ekspanzija NATO.

Zapad ciljano radi na produbljivanju haosa i eskalaciji na međunarodnom planu, navodi se u Putinovom video-obraćanju ministrima odbrane država Šangajske organizacije za saradnju i Zajednice nezavisnih država koji su se okupili u Moskvi.

On je istakao da se u svijetu danas pojavljuju nove prijetnje i dešavaju se promjene u razvoju multipolarnog svijeta.

  • Pojavljuju se novi veliki izazovi, dešavaju se snažne geopolitičke promjene. Pred našim očima stvaraju se konture novog multipolarnog svjetskog poretka: u Aziji, Africi, Latinskoj Americi formiraju se novi centri razvoja koji sve aktivnije brane svoje nacionalne interese, svoj suverenitet, pravo na sopstveni put razvoja. Nemoguće se suprotstaviti se tim objektivnim istorijskim procesima – poručio je Putin.

Zapad pretvorio Ukrajinu u koloniju

Prema njegovim riječima, Zapad je pretvorio Ukrajinu u koloniju i koristi ukrajinski narod kao topovsko meso kako bi se obrušio na Rusiju.

  • Tokom čitavog niza godina Zapad je bezobzirno eksploatisao i crpio resurse Ukrajine, a takođe podsticao genocid – rekao je Putin.

Učesnicima sastanka je poručio da je potrebno sarađivati u cilju postizanja održivog sistema bezbjednosti.

Takođe, od ključnog značaja je stalna razmjena informacija u oblasti odbrambene politike u ovim organizacijama.

Danas objavljeno

Panika: Rusi podigli MiG-31K

M.

Orkanska bura prevrnula turistički brod kod Tivta

M.

Amerika oborila navodni kineski špijunski balon

M.

Ostavite komentar