Putin: Udeo modernog naoružanja u ruskoj vojsci preko 68 odsto - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Putin: Udeo modernog naoružanja u ruskoj vojsci preko 68 odsto

Udeo modernog naoružanja u ruskoj vojsci je preko 68 odsto, dok su mnogi oružni sistemi bez premca u svetu, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.

“Dozvolite mi da posebno napomenem uspešno sprovođenje državnog programa naoružanja, koje je omogućilo pokretanje drastičnog tehničkog naoružavanja vojne organizacije”, rekao je Putin na sastanku Saveta bezbednosti Rusije, preneo je TAS S.

“Udeo modernog naoružanja i opreme u vojsci i mornarici već je dostigao preko 68 procenata, dok neki oružani sistemi prema svojim karakteristikama nadmašuju strane modele tokom mnogo godina koje dolaze”, naglasio je ruski lider.

Putin je istakao da u narednim godinama udeo modernog naoružanja i opreme u vojsci, floti i drugim bezbednosnim snagama mora rasti i dostići 70 procenata i dodao da se nakon toga, mora stalno održavati taj nivo.

Prema njegovim rečima, uprkos brzom tehnološkom napretku u svetu, ruske oružane snage moraju biti opremljene u skladu sa najsavremenijim naučnim i tehnološkim otkrićima.

Danas objavljeno

Hrvatska: Zaraženo 3.117 osoba, preminulo 49

M.

Uhapšen sudija Osnovnog suda u Banjaluci, osumnjičen za primanje mita

M.

Odgođeno ročište u slučaju David Dragičević, tužilac ima koronu

M.

Ostavite komentar