15. Aprila 2021.

Putin u Srbiji do kraja godine?

Big Portal

“Mi ga (Putina) očekujemo do kraja godine, to je naš raniji dogovor i nadamo se tome”, rekao je Vučić upitan da li se može očekivati skoriji dolazak Vladimira Putina u Srbiju, a povodom posjete ministra spoljnih poslova Nikole Selakovića Moskvi.

Kako je rekao, očekuje se i potvrda posjete predsjednika Kine Si Ðninpinga, ali sve zavisi od korona virusa.

Vučić je rekao i da treba da se odluči na koji način će Srbija svijetu predstaviti Hram Svetog Save, da li kroz posebne litije, osveštanje, da o tome treba razgovarati i sa partrijarhom Porfirijem, te da li će to biti u prisustvu Putina, budući da je Rusija donirala značajna sredstva za Hram.

“Važno su nam odnosi sa Rusijom, a Selaković posle Moskve ima i toga i važnu posetu Teheranu. Nije lak posao, mnogo toga moramo da uradimo i napravimo u narednom periodu”, rekao je Vučić.

On je najavio i da će uskoro otputovati u Brisel.

“Ja ću uskoro u Brisel, očekujem važne razgovore u Briselu”, istakao je predsjednik Srbije.

On je ponovio da je politika Srbije put u EU, ali da joj nisu potrebni tutori i mentori, tate i mame, da je uče kako da se ponaša prema prijateljima.

“Zato ćemo da čuvamo odnose sa Rusijom i Kinom, jer se pokazalo da je to pametna politika i da donosi rezultate”, rekao je Vučić.

TANJUG

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare