Putin u Srbiji do kraja godine? - BIGportal.ba
Region Vijesti

Putin u Srbiji do kraja godine?

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da očekuje posjetu predsjednika Rusije Vladimira Putina Srbiji, po ranijem dogovoru, kao i potvrdu posjete kineskog predsjednika, ali da sve zavisi od pandemije korona virusa.

“Mi ga (Putina) očekujemo do kraja godine, to je naš raniji dogovor i nadamo se tome”, rekao je Vučić upitan da li se može očekivati skoriji dolazak Vladimira Putina u Srbiju, a povodom posjete ministra spoljnih poslova Nikole Selakovića Moskvi.

Kako je rekao, očekuje se i potvrda posjete predsjednika Kine Si Ðninpinga, ali sve zavisi od korona virusa.

Vučić je rekao i da treba da se odluči na koji način će Srbija svijetu predstaviti Hram Svetog Save, da li kroz posebne litije, osveštanje, da o tome treba razgovarati i sa partrijarhom Porfirijem, te da li će to biti u prisustvu Putina, budući da je Rusija donirala značajna sredstva za Hram.

“Važno su nam odnosi sa Rusijom, a Selaković posle Moskve ima i toga i važnu posetu Teheranu. Nije lak posao, mnogo toga moramo da uradimo i napravimo u narednom periodu”, rekao je Vučić.

On je najavio i da će uskoro otputovati u Brisel.

“Ja ću uskoro u Brisel, očekujem važne razgovore u Briselu”, istakao je predsjednik Srbije.

On je ponovio da je politika Srbije put u EU, ali da joj nisu potrebni tutori i mentori, tate i mame, da je uče kako da se ponaša prema prijateljima.

“Zato ćemo da čuvamo odnose sa Rusijom i Kinom, jer se pokazalo da je to pametna politika i da donosi rezultate”, rekao je Vučić.

TANJUG

Danas objavljeno

Sprema se zakon protiv Kineza zbog Pelješkog mosta?!

M.

Teška saobraćajna nesreća kod Gradačca

M.

Šef Pentagona otkriva da li će Amerika oboriti kinesku raketu

M.

Ostavite komentar