Putin Trampu i Džonsonu: Nekada smo bilil zajedno na prvoj liniji borbe - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Putin Trampu i Džonsonu: Nekada smo bilil zajedno na prvoj liniji borbe

Predsednik Rusije Vladimir Putin uputio je poruke predsedniku SAD Donaldu Trampu i premijeru VB Borisu Džonsonu povodom 75. godišnjice pobede u II svetskom ratu

U poruci Trampu Putin je naveo da bi Rusija i Amerika na prvoj liniji borbe s globalnim izazovima mogle mnogo da doprinesu globalnoj stabilnosti.

„Rusija i Amerika se danas nalaze na prvoj liniji borbe s globalnim izazovima. Sledeći tradiciju saradnje, čiji su temelji postavljeni za vrema rata, delujući u ‘duhu Elbe’ , naše zemlje bi mogle mnogo da urade na osiguranju globalne bezbednosti i stabilnosti“, navodi se u poruci, saopštio je Kremlj.

Putin je naglasio i da Rusija čuva sećanje na doprinos zajedničkoj pobedi koji su dali saveznici u antihitlerovskoj koaliciji i dodao da nikada neće biti zaboravljena sovejtsko-američka saradnja na bojnom polju.

Predsednik Rusije u povodom Dana pobede uputio poruku i britanskom premijeru Borisu Džonsonu i tom prilikom saradnju u doba rata nazvao neprocenjivom.

Istakao je da je tako nešto potrebno i danas, saopštio je Kremlj.

„Velika pobeda je najvažniji događaj 20. veka i od večnog je značaja za sudbinu celog čovečanstva. Pobeda je postignuta zahvaljujući zajedničkim naporima Sovjetskog Saveza i zemalja antihitlerovske koalicije. To neprocenjivo iskustvo veoma nam je potrebno i danas“, naveo je Putin.

Izrazio je uverenje da sećanje na bratstvo iz vremena rata može da posluži i za razvoj konstruktivnog dijaloga između Britanije i Rusije i saradnje u borbi protiv savremenih izazova.

Podsetimo, svet 2020. godine obeležava 75. godišnjicu pobede nad fašizmom i kapitulacije nacističke Nemačke.

B92

Danas objavljeno

Francuska i druge zapadne zemlje ne žele da unište Rusiju

M.

Dojave o bombi u Hrvatskoj: U toku evakuacija u većini državnih institucija i sudova širom zemlje

M.

Sudar tramvaja i autobusa u Istanbulu; povređeno 19 osoba

M.

Ostavite komentar