Putin spreman za jačanje dijaloga o razoružanju sa SAD - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Putin spreman za jačanje dijaloga o razoružanju sa SAD

Predsednik Rusije Vladimir Putin kaže da je spreman za jačanje dijaloga sa SAD o razoružanju i strateškoj stabilnosti. Rusije je voljna da razgovara, sada je na SAD da donese odluku, poručio je Putin. Ruski predsednik, koji je u zvaničnoj poseti Italiji, rekao je u intervjuu za list „Korijere de la…

Predsednik Rusije Vladimir Putin kaže da je spreman za jačanje dijaloga sa SAD o razoružanju i strateškoj stabilnosti. Rusije je voljna da razgovara, sada je na SAD da donese odluku, poručio je Putin.

Ruski predsednik, koji je u zvaničnoj poseti Italiji, rekao je u intervjuu za list „Korijere de la sera” da je o razoružanju i strateškoj stabilnosti sa američkim kolegom Donaldom Trampom razgovarao na Samiti G20 u Japanu.

“Mislim da bi postizanje konkretnih mera u oblasti razoružanje doprinelo jačanju međunarodne stabilnosti. Rusija ima političku volju da to uradi. Odluka je sada na SAD”, poručio je Putin.

“U poslednje vreme se čini da je Vašington počeo da razmišlja o jačanju dijaloga sa Rusijom o strateškim pitanjima”, dodao je Putin.

Intervju je objavljen samo dan nakon što je saopšteno da je Putin potpisao je zakon kojim Moskva napušta sporazum sa SAD o nuklearnim i konvencionalnim balističkim raketama srednjeg dometa.

Kako je najavljeno, ruski predsednik će se tokom posete Italiji sastati sa predsednikom Serđom Matarelom i premijerom Đuzepeom Konteom, a učestvovaće i na Forumu rusko-italijanskog dijaloga civilnog društva.

Predviđen je susret i sa poglavarom Rimokatoličke crkve papom Franjom, ali i sa bivšim italijanskim premijerom Silvijem Berluskonijem, koga ruski mediji nazivaju Putinovim “starim prijeteljem”.

Danas objavljeno

Tramp pozvao na ukidanje američkog Ustava

M.

Prijedor: Iz napuštenog bunara izvučeno tijelo starije ženske osobe

M.

Danas Vavedenje Presvete Bogorodice

M.

Ostavite komentar