Putin slavi 70. rođendan - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Putin slavi 70. rođendan

Predsjednik Rusije Vladimir Putin danas slavi 70. rođendan.

Lideri Bjelorusije i Sjeverne Koreje već su uputili rođendanske čestitke ruskom predsjedniku.

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko siguran je da će Minsk i Moskva zajedno adekvatno odgovoriti na globalne izazove i da će dostići novi nivo strateškog partnerstva.

  • Primite moje najsrdačnije čestitke povodom jubileja. Kao pravi lider velike sile, donosite promišljene i teške odluke u cilju osiguravanja nezavisnog razvoja Rusije i zaštite tradicija i vrijednosti ruskog naroda – istakao je predsjednik Bjelorusije.

Lukašenko je naglasio da veoma cijeni otvorene i povjerljive odnose sa predsjednikom Rusije, kao i ravnopravan i plodotvoran dijalog koji služi jačanju savezničkih bjelorusko-ruskih veza.

Bjeloruski lider je poželio Putinu “odlično zdravlje, stvaralačka dostignuća na dobrobit ruske države i dug život u okruženju porodice pune ljubavi i pouzdanih prijatelja”.

Lider Sjeverne Koreje Kim DŽong Un u rođendanskoj čestitki upućenoj ruskom predsjedniku izrazio je nadu da će njegovi lični prijateljski odnosi sa Putinom igrati veliku ulogu u neprekidnom jačanju i razvoju prijateljstva između dvije zemlje.

On je poželio ruskom lideru dobro zdravlje, sreću i veliki uspjeh u radu, saopštila je korejska Centralna telegrafska agencija.

  • Drago mi je što uzajamna podrška i saradnja između dvije zemlje u borbi za dalji razvoj tradicionalnih korejsko-ruskih odnosa jačaju bez presedana, u duhu sporazuma postignutih na našem prvom sastanku u Vladivostoku 2019. godine – napisao je Kim DŽong Un.

Ruskom predsjedniku je rođendan čestitao i lider Čečenije Ramzan Kadirov.

-U sudbini čečenskog naroda predsjednik Rusije Vladimir Putin odigrao je ključnu ulogu. U najtežim vremenima za region on je odlučno podržao pravac našeg prvog predsjednika, heroja Rusije Ahmata Hadži Kadirova, spasao je republiku, podigao je iz ruševina, a zajedno sa tim i svu Rusiju od totalnog nasilja međunarodnog terorizma i banditizma – napisao je Kadirov na Telegramu.

Prema njegovim riječima, predvodeći zemlju koja je bila u dubokoj političkoj i ekonomskoj krizi, Putin je uspio da riješi glavne probleme države i da pretvori Rusiju u jednu od najmoćnijih svjetskih sila.

  • Tu očiglednu i neospornu činjenicu ne može pobiti ni kolektivni Zapad, ni Evropa, a pogotovo ne Ukrajina. I tako će biti uvijek! Putin je promijenio svjetsku poziciju Rusije i natjerao ih je da uzimaju u obzir stav naše velike države -napisao je Kadirov.

Rođendansku čestitku su ruskom lideru uputili i predsjednik Nikaragve Danijel Ortega i njegova supruga, potpredsjednica Vlade Rosario Muriljo, prenijela je televizija Kanal 4.

Kako je ranije saopštio portparol Kremlja Dmitrij Peskov, ruski lider će rođendan provesti radno.

Danas objavljeno

Planiran napad – prvo Bjelorusija, pa Rusija? “Rekao sam Putinu…”

Vanja A

Uložena žalba na odluku o neodređivanju pritvora Milošu Lučiću

Vanja A

Specijalni tužilac bio pripadnik kavačkog klana

Vanja A

Ostavite komentar