Putin skrenuo pažnju Makronu: "Provokacija" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Putin skrenuo pažnju Makronu: “Provokacija”

Predsednici Rusije i Francuske, Vladimir Putin i Emanuel Makron danas su razgovarali su telefonom o mnogim društveno-političkim temama.

Ruski lider je skrenuo pažnju francuskom kolegi da vežbe Amerike i njenih saveznika na Crnom moru predstavljaju provokaciju.

“Obe strane su izrazile nezadovoljstvo odsustvom napretka u rešavanju unutarukrajinskog sukoba. Primec´eno je da se situacija oko Donbasa čak i pogoršava. U tom kontekstu, Putin je skrenuo pažnju na provokativnu prirodu velikih vežbi koje izvode SAD i njeni saveznici na Crnom moru, što povec´ava tenzije u odnosima Rusije i NATO-a”, prenosi pres-služba Kremlja.

S tim u vezi, šef ruske države je istakao da Kijev nastavlja sa destruktivnom politikom usmerenom na narušavanje Minskih sporazuma.

“O takvoj politici svedoči i činjenica da su Oružane snage Ukrajine nedavno upotrebile udarne bespilotne letelice u zoni sukoba”, ističe Kremlj.

Putin je takođe skrenuo pažnju Makronu na surovo ponašanje poljskih graničara prema migrantima.

Predsednici su se tokom razgovora dotakli situacije na granici Belorusije i zemalja EU. Prema navodima pres-službe, Putin je u razgovoru sa Makronom istakao celishodnost direktnog dijaloga između rukovodstva EU i Belorusije o migrantskoj krizi.

Danas objavljeno

Sijarto: EU treba da iskoristi svaku priliku za dijalog sa Rusijom

M.

Novi zakon: Za dezertere deset godina zatvora

M.

Kadirov predložio mobilizaciju polovine pripadnika saveznih snaga

M.

Ostavite komentar