21. Decembra 2022.

Putin se obraća: NATO, okrenuli ste se protiv nas; Sad će “Sarmat”

Big Portal

“Dobro su nam poznate sve informacije o snagama NATO i sredstvima koja primenjuju”, rekao je Putin, dodajući da nNaoružanje NATO mora da bude analizirano i to treba da bude iskorišc´eno za jačanje Oružanih snaga Rusije, kao i veliko iskustvo koje su stekle jedinice.

Putin je rekao da će Rusija nastaviti da jača svoj vojni potencijal, a u zemlji c´e, uključujuc´i nove teritorije, kako kaže, biti osigurana bezbedan život građana.

“Ruski vojnici koji učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini ispunjavaju svoj dug odvažno i čvrsto. Oni se bore kao heroji prethodnih ratova, uključujuc´i Drugi svetski rat”, poručio je ruski predsednik.

“Protiv Rusije se aktivno primenjuje vojni potencijal i moguc´nosti država NATO”, rekao je ruski predsednik. Zatim je rekao da će u januaru na borbeno dežurstvo biti stavljen brod “Admiral Gorškov” sa najmodernijim “Cirkonima”. U najskorije vreme rakete “Sarmat” stupic´e na borbeno dežurstvo, poručio je Putin, rekavši i da će Rusija unapređivati nuklearnu trijadu i održavati borbenu gotovost. “To je glavna garancija suvereniteta Rusije”, istakao je Putin.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare