Putin: Rusija preorijentiše privredu na nova tržišta - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Putin: Rusija preorijentiše privredu na nova tržišta

Međunarodna trgovina je sada u krizi, Rusija preorijentiše privredu na nova tržišta, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin.

  • Ovo je posebno aktuelno danas, kada je međunarodna trgovina u krizi. Imajući to u vidu, u Rusiji se preduzimaju velike mjere za preorijentisanje izvozno-uvoznih operacija na nova tržišta, radi se na unapređenju i poboljšanju efikasnosti novih magistralnih međunarodnih koridora Istok-Zapad i Sjever-?ug – rekao je Putin, obraćajući se putem video-linka na XVIII forumu međuregionalne saradnje Rusije i Kazahstana koji se održava u Orenburgu.

Ruski lider je istakao da dvije zemlje imaju velike izglede za zajedničku saradnju u različitim sferama industrije, uključujući i u visokotehnološkoj.

On je takođe podsjetio da je Rusija bila i ostala jedan od najvećih investitora u ekonomiju Kazahstana – ukupna investicija se procjenjuje na skoro 17 milijardi dolara. Više od 30 velikih investicionih projekata se realizuje u svim ključnim sektorima privrede bez izuzetka, naglasio je Putin.

Predsednik Kazahstana Kasim-Žomart Tokajev nalazi se u prvoj posjeti inostranstvu nakon pobede na izborima. Danas će imati sastanak sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom.

Danas objavljeno

Novi napad Albanaca: Srpski mladić na KiM izboden nožem

Vanja A

Norveški “Nasmasi” nemoćni pod naletom ruske avijacije

Vanja A

Okružno tužilaštvo: Govor imama Mahića – podsticanje nasilja i mržnje

Vanja A

Ostavite komentar