Putin: Rusija će nastaviti da isporučuje gas preko Ukrajine - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Putin: Rusija će nastaviti da isporučuje gas preko Ukrajine

Ruski predsednik Vladimir Putin ocenio je na godišnjoj konferenciji za medije da će biti postignut dogovor sa Ukrajinom u vezi sa transportom gasa.

Povodom odluke Predstavničkog doma Kongresa o opozivu Donalda Trampa, Putin je rekao da nisu velike šanse da će i Senat podržati smenu američkog predsednika.

Vladimir Putin je na tradicionalnoj godišnjoj konferenciji za medije najavio da će Rusija nastaviti da isporučuje gas Evropi preko Ukrajine, o čemu pregovaraju ruski “Gasprom” i ukrajinski “Naftogas”.

“Tražićemo rešenje koje je prihvatljivo svim stranama, uključujući Ukrajinu, i to uprkos izgradnji infrastrukture kao što su ‘Severni tok 1’, ‘Severni tok 2’, ‘Turski tok’. Zadržaćemo tranzit gasa preko Ukrajine”, poručio je Putin.

Ipak, ukazao je da je tranzitna ruta koja preko Ukrajine vodi u Evropu duža i skuplja za Rusiju.

Povodom sukoba u Donbasu, Putin je istakao da je potrebno da Kijev direktno razgovara sa vlastima na istoku Ukrajine, kako bi se obnovio mir u tom delu zemlje.

Istovremeno, kako je dodao, Rusija odbacuje bilo kakvu izmenu sporazuma iz Minska iz 2015. godine o istočnoj Ukrajini.

“Spremni smo da nastavimo razgovore u normandijskom kvartetu”, poručio je ruski predsednik.

Putin očekuje da će Tramp ostati predsednik

Ruski predsednik je komentarisao i proces impičmenta njegovog američkog kolege Donalda Trampa, povodom odluke Predstavničkog doma Kongresa o opozivu predsedika SAD.

Putin kaže da su optužbe protiv Trampa izmišljene i veruje da nisu velike šanse da će Senat, gornji dom Kongresa, smeniti Trampa.

Poručio je da je Rusija spremna da postigne novi START, sporazum o ograničenju nuklearnog naoružanja, ali da na ruske predloge nije bilo odgovora.

RTS

Danas objavljeno

Podignuta optužnica protiv Čedomira Jovanovića

M.

Snažan zemljotres kod Haitija

M.

Srbija: Zaraženo 15.046 osoba,preminulo 35 osoba

M.

Ostavite komentar