Putin priznao: Evo koliko dugo bi rat mogao da traje - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Putin priznao: Evo koliko dugo bi rat mogao da traje

Presednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da će se Moskva truditi da odbrani svoje interese “svim raspoloživim sredstvima”, prenose mediji.

Putin je ovo izjavio tokom sednice ruskog Saveta za ljudska prava koja je prenošena direktno na televiziji, rekavši da je Zapad tretirao Rusiju kao državu “druge klase” koja nema pravo na svoje postojanje.

On je poručio da ruski Savet za ljudska prava može da bude važno međunarodno mesto za zaštitu ljudskih prava.

“Smatram da naš državni savet kao institucija već radi sa brojnim civilnim organizacijama u Rusiji, ali i inostranstvu i može da postane važno međunarodno mesto na kojem se može razgovarati o pitanjima ljudskih prava i zaštite u modernom svetu”, istakao je Putin, preneo je TASS.

On je dodao da se “doktrina ljudskih prava globalno koristi da se uništi suverenitet država i podrži dominacija Zapada”.

“Vidimo da se ta doktrina koristi da se uništi suverenitet država, da se opravda zapadna politička, finansijska, ekonomska i ideološka dominacija”, istakao je Putin.

U svom govoru, on je odgovarao na komentar člana Saveta za ljudska prava koji je rekao da ukrajinske snage granatiraju stambene oblasti u oblasti Donjecka koju kontroliše Rusija.

Ukrajina je pretrpela velike civilne žrtve u poslednjih deset meseci rata, ali Rusija uporno poriče da je pucala na civile.

Putin je rekao i da c´e se njegova vojska verovatno još dugo boriti u Ukrajini, ali i da ne vidi razlog da u ovom trenutku mobiliše dodatne vojnike.

“Što se tiče specijalne vojne operacije, naravno da to može biti dug proces”, rekao je on.

“Ali trenutno nema potrebe za drugim krugom mobilizacije nakon poziva 300.000 rezervista u septembru i oktobru”, dodao je.

Od tog broja, 150.000 je trenutno raspoređeno u Ukrajini.

(Tanjug, Index.hr Foto: AA)

Danas objavljeno

Pretresi u Tuzli zbog prometa oružjem

M.

Vratiće nam i vize i sankcije?

M.

Detalji divljanja BMW-om na skijalištu: MMA borci brutalno pretukli spasioce i djevojku

M.

Ostavite komentar