Putin pristao, sastanak će biti u Moskvi - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Putin pristao, sastanak će biti u Moskvi

Predsednik Rusije Vladimir Putin kaže da je spreman da u Moskvi razgovara o bilateralnim odnosima sa ukrajinskim liderom Volodimirom Zelenskim.

Prema rečima šefa države, ako Zelenski želi da započne obnavljanje odnosa sa Rusijom, Moskva će to samo pozdraviti.

Ruski lider je dodao i da, ako Zelenski želi da razgovara o pitanjima Donbasa, treba prvo da se sastane sa rukovodstvom Donjecka i Luganska, a tek posle i sa rukovodstvom Rusije.

“U poslednje vreme aktuelno rukovodstvo Ukrajine preduzelo je mnogo koraka koji uništavaju rusko-ukrajinske odnose“, odgovorio je Putin na pitanje novinara na početku sastanka sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom.

Prema njegovim rečima, to se tiče niza problema u bilateralnim odnosima, odnosa prema Ruskoj pravoslavnoj crkvi i prema ruskom jeziku.

„Mnogo je koraka usmerenih na uništavanje naših odnosa, zbog čega, naravno, možemo samo da žalimo“, dodao je Putin.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski danas je pozdravio smanjenje broja ruskih trupa na granici sa Ukrajinom, ali je dodao da će Kijev ostati na oprezu.

Rusija je prethodno saopštila da je naredila povlačenje vojnika u bazu iz oblasti u blizini granice sa Ukrajinom, javio je Rojters.

“Smanjenje broja trupa na našoj granici proporcionalno smanjuje tenzije”, napisao je Zelenski na Tviteru.

“Ukrajina je uvek budna i na oprezu, ali ipak pozdravlja svaki korak koji vodi umanjenju vojnog prisustva i deeskalaciji situacije u Donbasu”, dodao je on.

Danas objavljeno

Šokantni snimci iz zemlje ponikle iz ropstva: Konjiima i bičevima jure ljude

M.

Potvrđeno – telefonska sjednica Predsjedništva BiH nije održana

M.

U Bosni i Hercegovini 526 novozaraženih koronavirusom, preminule 24 osobe

M.

Ostavite komentar