25. Februara 2022.

Putin pozvao ukrajinske vojnike: Uzmite vlast u svoje ruke

Big Portal

Putin se ponovo obratio vojnicima Oružanih snaga Ukrajine.

“Uzmite vlast u svoje ruke. Ne dozvolite neonacistima i “banderovcima” da koriste vašu decu, vaše žene i starce kao žive štitove. Moguće je da ćemo se s vama lakše dogovoriti, nego s ovom bandom koja je zasela u Kijevu i uzela kao taoce čitav ukrajinski narod”, kazao je Putin u video obraćanju tokom savetovanja sa stalnim članovima Saveta bezbednosti Rusije.

Putin je dodao i da ruska vojska sada uglavnom sukobljava, kako je rekao, sa nacionalističkim jedinicama.

“Nacisti u Ukrajini deluju kao teroristi, postavljaju sisteme za raketno navođenje u Kijevu i Harkovu”, izjavio je Putin.

Ruski predsednik je rekao i da ruska armija tokom specijalne operacije u Ukrajini ispunjava svoju vojničku dužnost uspešno, rešavajaći zadatak zaštite bezbednosti i zaštite otadžbine.

Putin je naglasio da se osnovni sukob u okviru specijalne operacije Rusije u Ukrajini ne vodi protiv redovne ukrajinske vojske, nego protiv nacionalističkih formacija.

“Glavne borbe ruska armija, kao što je bilo i očekivano, ne vodi protiv regularnih jedinica Oružanih snaga Ukrajine, nego protiv nacionalističkih formacija koje su, kao što je poznato, neposredno odgovorne za genocid u Donbasu i krv mirnih građana narodnih republika”, rekao je Putin tokom savetovanja sa stalnim članovima Saveta bezbednosti Rusije, s kojima je razmatrao tok specijalne operacije.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare