Putin potpisao ukaz: Rusija je dobila Vladu - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Putin potpisao ukaz: Rusija je dobila Vladu

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaz o sastavu nove Vlade. Kao što je bilo saopšteno prošle nedelje, funkciju premijera obavljaće Mihail Mišustin, dok će prvi potpredsednik biti Andrej Belousov.

Za zamenike premijera imenovani su Dmitrij Grigorenko, Viktorija Abramčenko, Tatjana Golikova, Jurij Borisov, Dmitrij Černišenko, Jurij Trutnjev, Aleksej Overčuk i Marat Husnulin.

Sergej Lavrov ostaje na mestu ministra spoljnih poslova, Sergej Šojgu ostaje ministar odbrane, dok će Olga Ljubimova biti ministarka kulture.

Ministarstvo unutrašnjih poslova vodiće Vladimir Kolokoljcev, Ministarstvo energetike Aleksandar Novak, dok će Jevgenije Ditrih biti ministar saobraćaja, a Denis Manturov ministar industrije i trgovine. Ministarstvo komunikacija vodiće Maksut Šadajev, Ministarstvo zdravlja Mihail Muraško, a Dmitrij Kobilkin izabran je za ministra prirodnih resursa i ekologije. Na čelu Ministarstva sporta nalazi se Oleg Maticin.

Na čelu Ministarstva poljoprivrede je Dmitrij Patrušev, Ministarstva građevinarstva Vladimir Jakušev, dok je Jevgenije Ziničev imenovan za ministra za civilnu odbranu i vanredne situacije, a Valerij Faljkov za ministra za nauku i visoko obrazovanje.

Sergej Kravcov imenovan je za ministra prosvete, Aleksandar Kozlov za ministra za razvoj Dalekog istoka i Arktika, a Anton Kotjakov za ministra za rad i socijalnu zaštitu.

(Blic)

Danas objavljeno

Čeka se studija o uticaju na životnu sredinu: Vučić poručuje da u narednih 15 mjeseci nema radova na iskopavanju litijuma

M.

Vlada Austrije zabranjuje simbol HOS-a, zvanična rampa i za Blajburg

M.

Četiri osobe ubijene u pucnjavi kod Atlante

M.

Ostavite komentar