1. Jula 2022.

Putin poslao jasnu poruku Zapadu: Satjerali ste sebe u zamku; otkrio i svoju novu namjeru

Big Portal

To je izjavio Vladimir Putin.

On je istakao da Rusija ima veoma mnogo istomišljenika, ali se samo boje da pričaju naglas.

Ruski lider je danas u sedištu Ruske spoljnoobaveštajne službe (SVR) prisustvovao obeležavanju stogodišnjice ruske tajne obaveštajne službe i tom prilikom istakao da je prioritet službe strateška prognoza razvoja međunarodnih procesa.

On je ocenio da je u svetu mnogo istomišljenika koji žele da idu svojim putem, samo se boje da podignu glavu i pričaju o tome naglas.

“Zapad pokušava da ignoriše realnost koja mu ne odgovara, kao i formiranje multipolarnog svetskog poretka. Neusmnjivo je da ne može potpuno da ignoriše te objektivne tendencije. Ali, u praksi je njegova politika rukovođena jednim ciljem – svim sredstvima sačuvati svoju dominaciju. Dogmatizam, teret prošlosti i nespremnost za suočavanje sa istinom neizbežno povec´avaju rizik od daljih nepromišljenih impulsivnih akcija Zapada. Ali, ta situacija, istovremeno, Rusiji otkriva da ima istomišljenike u svetu, a znate da je takvih istomišljenika veoma mnogo. Istina, neki se boje da podignu glavu i da o tome govore naglas”, objasnio je Putin.

Kako je istakao, oni o kojima on govori, razmišljaju “približno kao i Rusija, misle kao i mi, u stvari”.

“Mnogo je takvih istomišljenika: zemalja, ljudi i naroda koji žele da idu svojim putem, koji se temelji na principima istinske multilateralnosti”, dodao je on.

Ciljevi Spoljnoobaveštajne službe Rusije

Putin je naglasio da je među ključnim zadacima blagovremeno izveštavanje o inostranim vojnim i geostrateškim planovima koji mogu predstavljati pretnju po Rusiju.

Prema njegovim rečima, važno je sagledati širu sliku onoga što se dešava u svetu i “delovati proaktivno”.

Takođe je istakao da je jedan od glavnih zadataka službe dobijanje informacija koje doprinose industrijskom razvoju zemlje u uslovima sankcija.

Ruski predsednik je poručio da pažnja SVR ne sme da oslabi kad je u pitanju bezbednost ruskih građana u inostranstvu.

Putin je saopštio i da namerava da jedan od svojih javnih govora posveti analizi razvoja situacije u svetu.

“Smatram da je neophodno da analizi razvoja situacije u svetu posvetim jedan od svojih javnih govora”, istakao je on.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare