7. Jula 2022.

Putin poručio Zapadu da slobodno proba da porazi Rusiju u Ukrajini

Big Portal

„Danas čujemo da hoće da nas pobede na bojnom polju. Šta reći. Nek probaju“, rekao je Putin na sastanku sa šefovima parlamentarnih grupa donjeg doma Parlamenta, koji je prenosila televizija.

„Više puta smo čuli da Zapad želi da se bori sa nama do poslednjeg Ukrajinca. To je tragedija za ukrajinski narod. Ali, izgleda da sve ide u tom pravcu“, rekao je Putin.

On je ovo govorio u vreme kada su SAD i evropske zemlje poslednjih nedelja ubrzale isporuku oružja za ukrajinsku vojsku, koja pokušava da zaustavi napredovanje ruskih snaga na istoku Ukrajine.

„Svi treba da znaju da još nismo počeli ozbiljne stvari“ u Ukrajini, rekao je Putin u govoru, jednom od najoštrijih u više nedelja, prenosi Frans pres.

On ipak nije najavio proširenje vojne operacije ni druge konkretne inicijative.

„Istovremeno ne odbijamo mirovne pregovore. Ali, oni koji ih odbijaju treba da znaju da što ih duže budu odbijali to će im biti teže da pregovaraju sa nama“, rekao je ruski predsednik.

Služeći se retorikom koja podseća na retoriku sovjetskih vodja za vreme hladnog rata, Putin je takodje osudio zapadni „totalitarni liberalizam“ i ocenio da ofanziva u Ukrajini označava početak tranzicije jednog sveta obeleženog „egocentričnom američkom globalizacijom ka jednom zaista multipolarnom svetu“.

„U većini zemalja ljudi ne žele takav život ni takvu budućnost. Umorni su od klečanja i ponižavanja pred onima koji se smatraju izuzetnim“, rekao je ruski predsednik.

(Beta)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare