Putin: Okončati nasilje u izraelsko-palestinskom sukobu - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Putin: Okončati nasilje u izraelsko-palestinskom sukobu

Ruski predsjednik Vladimir Putin pozvao je danas na okončanje nasilja na obje strane u izraelsko-palestinskom sukobu, i na pronalaženje načina za rješavanje te situacije.

“Posljednjih dana bili smo svjedoci oštre eskalacije na Srednjem istoku, i svi smo toga svjesni i sa zabrinutošću pratimo razvoj situacije u tom regionu”, izjavio je Putin na ceremoniji primanja akreditiva stranih ambasadora, a prenosi ruska agencija Tas s.

Predsjednik Rusije je naveo da je izbijanje sukoba između Palestinaca i Izraelaca već rezultiralo velikim brojem civilnih žrtava, uključujući i djecu.

Putin se osvrnuo i na situaciju u svijetu, navodeći da urušavanje strukture kontrole naoružanja, terorističke aktivnosti i pitanja sajber bezbjednosti, pored pandemije korona virusa, komplikuju globalnu situaciju.

“Nažalost, globalna situacija je i dalje nestabilna i nastavlja da se pogoršava. Uviđamo da pandemija korona virusa nije jedini razlog, iako je već nanijela veliku štetu svima nama, odnoseći više miliona života i podstičući duboke promjene u svim oblastima aktivnostI”, istakao je Putin.

Prema njegovim riječima, pitanje “urušavanja strukture kontrole naoružanja nije ništa manje alarmantno, terorizam se ponovo budi, dok je pitanje međunarodne sajber bezbjednosti sve prisutnije”.

Putin je, takođe, poručio da je zvanična Moskva spremna za interakciju sa svim zemljama i za izgradnju međusobno korisne saradnje na principima jednakosti i nemiješanja.

Danas objavljeno

Rosu blokirala Sjevernu Mitrovicu, u grad ušlo više od 200 specijalaca

M.

Rjabkov upozorio da se NATO “igra vatrom”

M.

Blinken: Švedska i Finska uskoro u NATO savezu

M.

Ostavite komentar