5. Septembra 2022.

Putin objavio najnoviju vijest: Bezuspješno”

Big Portal
Prema rečima predsednika Rusije, stanovnici se bolje bore od profesionalnih vojnika. "Formirana su dva korpusa od lokalnih stanovnika. Oni se bolje bore nego profesionalni vojnici. Bore se hrabro i efikasno", rekao je Putin na omladinskom forumu "Ekosistem. Nacionalni park".
On je istakao da je dug Rusije da pruži pomoć Donbasu i stanovnicima koji tamo žive.
"Tragedija koja se dešava u Donbasu je rezultat delatnosti ekstremističkog neonacističkog režima koji je 2014. godine nasilnim putem došao na vlast, a zatim pokrenuo borbena dejstva u Donbasu. Dva puta je izvodio velike vojne operacije, uz korišćenje teške artiljerije, avijacije, teške tehnike. To se dešava sve do danas", istakao je on.

"Svi naši pokušaji da mirnim putem rešimo ovaj problem bili su bezuspešni zbog stava kijevskog režima", podsetio je ruski predsednik.

Politika koja ometa saradnju sa Rusijom, uključujući i pitanja životne sredine i klime, splasnuće i saradnja će biti nastavljena, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin.

"Siguran sam da će se međunarodna saradnja u oblasti ekologije i zaštite klime neminovno odvijati i oživljavati. Moram reći da ni sada nije posebno prekinuta. Ova politika, koja ometa zajednički rad stručnjaka, svakako će da splasne, a saradnja će se nastaviti", rekao je on na omladinskom ekološkom forumu.
B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare