Putin objasnio: "Šta, ti nisi Rus?" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Putin objasnio: “Šta, ti nisi Rus?”

Putin prokomentarisao svoj članak o Ukrajini rekavši da trojedinstvo ruskog, ukrajinskog i beloruskog naroda najbolje definiše fraza: “A ti nisi Rus?”

Dan nakon što je objavljen članak predsednika Rusije Vladimira Putina o Ukrajini, on jde opširno komentarisao smisao i cilj pisanja materijala, preneo je Sputnjik. Putin je naveo da je sa beloruskim predsednikom Aleksandrom Lukašenkom razgovarao o ovoj temi.

“On mi je rekao da kada igramo hokej i jedan se naljuti na drugog, nešto kaže, partner pogreši, ali da u duši vičemo: ‘Ma šta ti je, zar nisi shvatio? Šta, ti nisi Rus?'”, izjavio je šef Rusije za televiziju “Rusija 24”. Prema njegovim rečima, “to se javlja po automatizmu, iz duše, iz srca”. “Trojedinstvo nigde nije nestalo, niti će nestati, ma koliko se neko trudio”, istakao je ruski lider. Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin objavio je u ponedeljak članak “O istorijskom jedinstvu Rusa i Ukrajinaca”, u kojem je govorio o Ukrajini, o odnosima Moskve i Kijeva, o Donbasu, ali i o poreklu ruskog i ukrajinskog naroda, odnosno da su i Rusi i Ukrajinci jedan narod, jedna celina, kao i da to nije plod konjunkture, već da je to njegovo lično ubeđenje.

B92

Danas objavljeno

Opozicija traži novo brojanje za predsjednika RS i za Narodnu skupštinu

Vanja A

Opozicija u Srpskoj sutra predaje zahtjev za poništavanje izbora za predsjednika

Vanja A

Policija provjerava glasanje u Krajišniku odakle potiče Trivićeva

Vanja A

Ostavite komentar