Putin: Nećemo da ratujemo ni sa kim - BIGportal.ba
Uncategorized

Putin: Nećemo da ratujemo ni sa kim

Rusija neće ratovati ni sa kim i polaže temelje da se ni druge zemlje ne usude da uđu u oružani sukob sa Moskvom, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin.

  • Nećemo se boriti ni protiv koga. Stvorićemo uslove da niko ne želi da se bori protiv nas – rekao je Putin u intervjuu agenciji TASS.

On je dodao da je Rusija sedma u svijetu po ulaganjima u odbranu, iza SAD, Kine, Saudijske Arabije, Britanije, Francuske i Јapana.

  • Osim toga, naši godišnji troškovi opadaju. Kao kontrast, ulaganja u vojsku drugih zemalja su u porastu – rekao je Putin.

On je ukazao na jedinstvenu situaciju u kojoj Rusija više ne zaostaje sa stanovišta odbrambenih sposobnosti.

  • Prvi put smo kreirali takve sisteme za ofanzivne udare kakve svijet nije vidio. Sada nas jure i pokušavaju da nas dostignu. To je jedinstvena situacija. Tako nije bilo nikada do sada – naglasio je ruski predsjednik.

On je objasnio da prvenstveno misli na nove hipersonične napadačke sisteme, uključujući one sa interkontinentalnim dometom.

Putin je rekao da je 2000. godine ruska vojska imala 1,3 miliona vojnika, a da sada ima nešto vipše od milion, ali da je udio najmodernije operativne opreme povećan na skoro 70 odsto sa šest odsto.

Danas objavljeno

Ugašen YouTube nalog Jutjubera sa više od dva miliona pratilaca

Vanja A

Katastrofa Španije i pobjeda Portugala u sjenci užasne slike

Zeljka

Žreb US Opena: Kecmanović u 3. kolu na Nadala, Medvedeva vreba Kirjos

Vanja A

Ostavite komentar