20. Septembra 2022.

Putin: Nastavićemo da pružamo sveobuhvatnu podršku Srbiji

Big Portal

Vladimir Putin je izjavio da će Rusija nastaviti da pruža Srbiji sveobuhvatnu podršku u očuvanju njenih legitimnih prava i interesa, kao i zaštiti državnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta.Putin: Nastavićemo da pružamo sveobuhvatnu podršku Srbiji

“U okviru međunarodnog prava, oslanjajući se pre svega na Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti UN, nastavićemo da pružamo srpskim prijateljima sveobuhvatnu podršku u očuvanju legitimnih prava i interesa Srbije, zaštiti njenog državnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta”, rekao je Putin, a prenosi RIA Novosti.

Istakao je da Rusiju i Srbiju povezuju odnosi strateškog partnerstva zasnovani na tradiciji prijateljstva, kulturne, duhovne i istorijske bliskosti bratskih naroda.

“Sa predsednikom Vučićem redovno razmatram na ličnim sastancima i u telefonskim razgovorima ključna pitanja daljeg razvoja saradnje. Cenimo želju srpskih prijatelja da vode uravnoteženu, nezavisnu politiku na međunarodnoj areni i nastavićemo da radimo zajedno na produbljivanju političkog dijaloga, širenju saradnje u ekonomiji, trgovini, naučnoj, tehničkoj, kulturnoj i humanitarnoj sferi”, naveo je Putin.

Ruski predsednik je napomenuo i da će Rusija podržati Srbiju u odbrani njenih prava i interesa.

RTS.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare