Putin: Nastavićemo da pružamo sveobuhvatnu podršku Srbiji - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Putin: Nastavićemo da pružamo sveobuhvatnu podršku Srbiji

Rusija se zalaže za očuvanje suvereniteta Srbije, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na ceremoniji predaje akreditivnih pisama stranih ambasadora, kojoj je prisustvovao i ambasador Srbije u Moskvi Momčilo Babić.

Vladimir Putin je izjavio da će Rusija nastaviti da pruža Srbiji sveobuhvatnu podršku u očuvanju njenih legitimnih prava i interesa, kao i zaštiti državnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta.Putin: Nastavićemo da pružamo sveobuhvatnu podršku Srbiji

“U okviru međunarodnog prava, oslanjajući se pre svega na Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti UN, nastavićemo da pružamo srpskim prijateljima sveobuhvatnu podršku u očuvanju legitimnih prava i interesa Srbije, zaštiti njenog državnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta”, rekao je Putin, a prenosi RIA Novosti.

Istakao je da Rusiju i Srbiju povezuju odnosi strateškog partnerstva zasnovani na tradiciji prijateljstva, kulturne, duhovne i istorijske bliskosti bratskih naroda.

“Sa predsednikom Vučićem redovno razmatram na ličnim sastancima i u telefonskim razgovorima ključna pitanja daljeg razvoja saradnje. Cenimo želju srpskih prijatelja da vode uravnoteženu, nezavisnu politiku na međunarodnoj areni i nastavićemo da radimo zajedno na produbljivanju političkog dijaloga, širenju saradnje u ekonomiji, trgovini, naučnoj, tehničkoj, kulturnoj i humanitarnoj sferi”, naveo je Putin.

Ruski predsednik je napomenuo i da će Rusija podržati Srbiju u odbrani njenih prava i interesa.

RTS.

Danas objavljeno

“300.000 Rusa je spremno”

M.

“Treba da im dozvolimo, nek’ napadnu Rusiju”

Vanja A

Poljska se sprema za aneksiju zapadne Ukrajine

Vanja A

Ostavite komentar