26. Februara 2022.

Putin naredio prekid vatre, pa odmah povukao odluku

Big Portal

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da je ruski lider Vladimir Putin juče, u iščekivanju pregovora koji je trebalo da se održe u Minsku, naredio da se obustave napadi, ali su oni potom nastavljeni budući da je Ukrajina odbila da učestvuje u njima.

“Juče popodne, u vezi sa očekivanim pregovorima sa ukrajinskim rukovodstvom, ruski predsednik i vrhovni komandant naredili su obustavu napredovanja glavnih snaga ruskih trupa“, rekao je Peskov, obraćajući se novinarima danas.

Peskov je pojasnio da zbog toga nije došlo do zastoja u borbi, pri čemu su one vodile na više lokacija.

„Juče je ruski predsednik naredio da se obustave napadi ruskih snaga usled iščekivanja pregovora sa ukrajinskim rukovodstvom. Istina, borbe su nastavljene tamo gde su bili sukobi sa nacionalistima i banderovcima koji su koristili automobile i kamione nalik na džihad-mobile, samo ih sad nazivaju bander-mobilima“, istakao je. Peskov je takođe prokomentarisao i sankcije koje je Zapad uveo Rusiji rekavši da su te mere veoma ozbiljne ali da se Moskva pripremila.

On je istakao da Rusija preduzima sve mere kako bi ekonomija zemlje nastavila da funkcioniše.

„Kada je reč o odgovoru na te sankcije, potrebno je prvenstveno da sprovedemo analizu kako bismo koordinisali naše mere koje su u skladu sa interesima Rusije“, kazao je on.

(B92)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare