24. Decembra 2019.

Putin: Nadmašili smo druge u naoružanju prvi put u istoriji

Big Portal

“Neophodno je pratiti moguće raspoređivanje američkih raketa ove kategorije u različitim dijelovima svijeta, prvenstveno u Evropi i azijsko-pacifičkom regionu”, rekao je Putin dodajući da su SAD praktično uništile sporazum o nuklearnim snagama srednjeg dometa.

On je istakao da je udio naprednog naoružanja u nuklearnoj trijadi Rusije dostigao 82 odsto i naglasio da raketne strateške snage dobijaju hipersonične raketne komplekse strateškog dometa sa krstarećim blokom “Avangard”.

Putin je na sjednici odbora ruskog Ministarstva odbrane ukazao na to da ni Sovjetski Savez ni Rusija nikada nisu pokušali da stvore prijetnje drugim državama i da je Sovjetski Savez uvijek pokušavao da sustigne SAD u razvoju atomske bombe, strateške letjelice i prvih interkontinentalnih balističkih raketa, prenosi TAS S.

“Danas imamo jedinstvenu situaciju u našoj novoj i novijoj istoriji: oni nas sustižu”, rekao je Putin .

On je dodao da Oružane snage Rusije moraju da zaštite zemlju od bilo kakve prijetnje, bez obzira na to kakva je situacija u svijetu.

Putin je poručio da je Rusija je spremna da radi na novim sporazumima o kontroli naoružanja, ali da će, prije pokretanja tog procesa, nastaviti da jača svoje nuklearne snage.

On je istakao da Rusija radi na kopnenoj verziji hipersonične rakete “Cirkon”, koja se lansira s mora.

Ukazao je i da upotreba robota i dronova nekoliko puta povećava kapacitete ruske vojske.

Putin je ocijenio i da ruska vojska igra ključnu ulogu u ostvarivanju mira u Siriji.

TANJUG

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare