Putin na "udaru" Amerike - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Putin na “udaru” Amerike

Američki senatori demokrate predstaviće novi paket sankcija protiv Rusije i ruskog predsednika Vladimira Putina lično.

Sankcije mogu stupiti na snagu u slučaju eskalacije oko Ukrajine, piše list “Vašington post”, pozivajući se na odgovarajuća dokumenta.

“Demokratski senatori u sredu će obelodaniti novi paket sankcija… ako ruski predsednik Vladimir Putin izvrši invaziju na Ukrajinu”, piše list.

Na čelu inicijative je šef komiteta za međunarodne poslove u američkom Senatu Robert Menendez.

Kako se navodi, sankcije koje demokrate predlažu da se uvedu protiv Rusije mogu obuhvatiti visoke vojne zvaničnike i vladine službenike, uključujući ruskog predsednika Putina, a takođe bi ciljale ključne banke i sistem SVIFT.

Takođe se apeluje da se razmotre “sve raspoložive i odgovarajuće mere” za suprotstavljanje pokretanju gasovoda “Severni tok 2”, precizirano je u članku.

Bela kuća podržava nacrt zakona o sankcijama protiv Rusije koje predlažu demokrate, piše američki list, pozivajući se na predstavnika Saveta za nacionalnu bezbednost SAD.

Podsetimo, ukrajinske vlasti, ali i brojni zapadni političari, u poslednje vreme često spominju mogućnost ruske ofanzive na Ukrajinu iako Moskva kategorički odbacuje sve optužbe tvrdeći da Rusija ne namerava nikoga da napadne.

Danas objavljeno

Abazović ide u Ohrid na samit “Otvorenog Balkana”: “Odazvaću se na poziv Vučića”

M.

Lavrov: “U Buči je odrađena ista šema kao u Račku”

M.

Mladić (27) se utopio u rijeci Uni

M.

Ostavite komentar