Putin: Krajem godine masovna vakcinacija - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Putin: Krajem godine masovna vakcinacija

Predsjednik Rusije Vladimir Putin najavljuje početak masovne vakcinacije protiv virusa korona pred kraj godine i ističe da je prioritet da vakcina bude obezbijeđena prvo za građane Ruske Federacije.

-Sada je samo pitanje kako obezbijediti proizvodnju neophodne količine vakcina. Postoje određeni problemi u vezi sa neophodnom opremom za masovnu proizvodnju – naveo je Putin u obraćanju učesnicima Investicionog foruma “Rusija zove”.

Putin poručuje da je Rusija spremna za prodaju intelektualne svojine kada je riječ o ruskim vakcinama, kao i da ih proizvodi na platformama inostranih partnera.

-Oni imaju opremu za to. I to nije na štetu vakcinacije u samoj Rusiji jer mi tek trebamo da obezbijedimo tu opremu. Spremni smo na saradnju sa našim partnerima – navodi Putin.

On ističe da su kod ruskih vakcina, koje su proizveli Nacionalni istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju “Gamaleja” i Državni naučni centar za virusologiju i biotehnologiju “Vektor”, ispunjena dva ključna kriterijuma – bezbjednost i efikasnost.

-To su dobri preparati – zaključio je Putin i najavio da je na pomolu i treća vakcina.

“Sputnjik pet”, prva u svijetu regostrovana vakcina protiv virusa korona, trenutno je u trećoj i završnoj fazi tstiranja na većem uzorku dobrovoljaca.

(Sputnjik)

Danas objavljeno

Banjaluka: Nasmrt izboden mladić, poznat identitet

Vanja A

Snažan zemljotres ponovo uzdrmao Stolac

Vanja A

Drama u centru Sarajeva: Pucali na autobus, putnici prestravljeni pobjegli

Vanja A

Ostavite komentar