20. Septembra 2022.

Putin kaže: Nastavljamo, i te kako smo efikasni. Njihova je propast

Big Portal

Prema njegovim rečima, ruska vojna oprema je i te kako efikasna protiv zapadnog oružja u Ukrajini.

“Naše oružje pokazuje izuzetnu efikasnost, a pre svega se to odnosi na avijaciju, projektile dugog dometa i visoke preciznosti, kao i na artiljeriju i oklopna vozila”, rekao je ruski predsednik danas.

Dodao je i da to oružje pomaže ruskoj vojsci da uništi neprijateljsku vojnu infrastrukturu, komandne punktove i neprijateljsku opremu, kao i se pogode formacije nacionalističkih ukrajinskih položaja, s minimalnim gubicima na strain ruske vojske.

https://twitter.com/SputnikInt/status/1572191497952595970?s=20&t=Nw2lGQOO8ep6jWKMYJeMVg

“Propast”

Predsednik Rusije Vladimir Putin osudio je danas “napore SAD da očuvaju svoju globalnu dominaciju”, rekavši da su osuđeni na propast.

On je prilikom primanja akreditivnih pisama od stranih ambasadora u Moskvi, rekao da se “objektivni razvoj ka multipolarnom svetu suočava sa otporom onih koji pokušavaju da očuvaju svoju hegemoniju u globalnim poslovima i kontrolišu sve – Latinsku Ameriku, Evropu, Aziju i Afriku”.

On je dodao da “hegemon uspeva u tome dosta dugo, ali ne može da traje večno… bez obzira na dešavanja u Ukrajini”.

Sankcije Rusiji opisao je kao deo napora SAD i njihovih saveznika da ojačaju svoje pozicije. Mđjutim, naveo je da su one zapravo loše uticale na njih same i na siromašne zemlje.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare