Putin izazvao Bajdena na duel - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Putin izazvao Bajdena na duel

Ruski predsednik Vladimir Putin predložio je američkom predsedniku Džozefu Bajdenu da nastave diskusiju, ali pod uslovom da ona bude javno, onlajn.

Kako je naveo, “što će biti zanimljivo narodima Rusije i SAD”.

“Evo šta mi je sad palo na um. Prošli put je predsednik Bajden inicirao telefonski razgovor. Hoću da predložim predsedniku Bajdenu da nastavimo našu diskusiju, ali pod uslovom da to uradimo praktično javno, što se kaže onlajn. Bez ikakvih odlaganja, već iskreno u otvorenoj, direktnoj diskusiji. Čini mi se da bi to bilo zanimljivo i narodima Rusije i SAD, ali i mnogim drugim zemljama”, rekao je ruski lider za televiziju “Rusija 24”.

On je predložio da se diskusija održi sutra ili u ponedeljak.

“Ne bih to odlagao na neodređeno, za vikend želim da odem u tajgu da se malo odmorim, tako da bi bilo moguće (održati razgovor) sutra ili, recimo, u ponedeljak. Mi smo spremni u bilo koje vreme koje odgovara američkoj strani, a sad ću dati odgovarajuće uputstvo Ministarstvu spoljnih poslova”, precizirao je ruski lider.

Rusija i SAD dele odgovornost za stratešku stabilnost, o tome bi se moglo razgovarati sa predsednikom Bajdenom, istakao je Putin.

“Na nama, kao najvećim nuklearnim silama, leži posebna odgovornost za stratešku bezbednost na planeti. Mogli bismo razgovarati sa Bajdenom i o bilateralnim odnosima, i o strateškoj stabilnosti, i o rešavanju regionalnih sukoba, i o drugim problemima sa kojima se čovečanstvo danas suočava – imajući u vidu i borbu protiv pandemije”, rekao je Putin.

On je istakao da on i američki kolega Džozef Bajden treba da nastave da održavaju odnose.

“Da ne bismo upućivali jetke opaske tako, preko drugih, mi možemo, moramo nastaviti da komuniciramo”, konstatovao je Putin.

Američki predsednik Džozef Bajden je u sredu u intervjuu za “Ej-Bi-Si” izjavio da će rusko rukovodstvo morati da “plati cenu” u vezi sa pokušajima mešanja u američke izbore, koje se pripisuje Moskvi. Osim toga, šef Bele kuće potvrdno je odgovorio na pitanje da li Putina smatra “ubicom”.

Izvor: Sputnjik
Tanjug/Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Danas objavljeno

Kiseonik koji se daje pacijentima, nije štetan po zdravlje

M.

Poruka Kurtiju: “Spremnost na dijalog se ne pokazuje dugim cevima, snajperima i oklopnim vozilima”

M.

Preminuo novinar Miloš Vasić, osnivač nedeljnika “Vreme”

M.

Ostavite komentar