Putin: Imamo informacije da se protiv Rusije spremaju provokacije - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Putin: Imamo informacije da se protiv Rusije spremaju provokacije

Rusija se suočava sa politikom obuzdavanja, koja je usmerena na potkopavanje njenih vrednosti i zaustavljanje razvoja zemlje, saopštio je ruski predsednik Vladimir Putin na sednici kolegijuma FSB.

„Suočavamo se sa takozvanom politikom obuzdavanja Rusije. Nije u pitanju prirodna konkurencija koja je prirodna za međunarodne odnose, već dosledna i vrlo agresivna linija, koja je usmerena na potkopavanje našeg razvoja, da ga uspore, izazovu unutrašnju nestabilnost, potkopaju vrednosti koje objedinjavaju rusko društvo, i na kraju oslabe Rusiju i stave je pod spoljnu kontrolu, kao što to vidimo i znamo da se dešava u nekim državama na postsovjetskom prostoru“, naglasio je šef države.
Po njegovim rečima, u inostranstvu je u toku informativna kampanja protiv dostignuća Rusije, uključujući i u medicini.

„Protiv nas se vodi ciljana informativna kampanja sa oštrim i neutemeljenim optužbama po brojnim pitanjima. Koriste se čak i apsurdne svakakve anegdotske teorije zavere. Pokušava se, u poslednje vreme, postaviti pod sumnju naša dostignuća u sferi medicine, u borbi protiv virusa korona“, dodao je on.

Međutim, po njegovim rečima, mnogi partneri Rusije se vrlo dobronamerno odnose prema rezultatima Rusije u sferi borbe protiv virusa korona i spremni su da sarađuju sa Moskvom.

Kako je saopštio ruski lider, Rusija poseduje informacije da se protiv nje spremaju provokacije, vezane za borbu protiv virusa korona.

Uskoro opširnije…

Danas objavljeno

U Srpskoj preminulo 19 osoba, zaraženo još 326

M.

Put preko Oštrelja: Snijeg i led kao uoči Božića, a ne pred Vaskrs

M.

Formiran predmet o propadanju vakcina u Prijedoru

M.

Ostavite komentar