Putin i Netanjahu u Sočiju - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Putin i Netanjahu u Sočiju

Uoči vanrednih parlamentarnih izbora u Izraelu, a posle izjave da će, ako pobedi, pripojiti dolinu Jordana, Benjamin Netanjahu nalazi se u poseti Sočiju gde se sastao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Vladimir Putin preneo je izraelskom premijeru Benjaminu Netanjahuu da Rusiji nije svejedno ko će ući u parlament Izraela i da se nada da će pobediti odgovorna politika koja će sačuvati dobre odnose dve države.

“U značajnoj meri, zahvaljujući vašim naporima, naši odnosi su kvalitetniji u oblasti bezbednosti i vojne saradnje. Obojica znamo koliko je ta saradnja važna, posebno uzimajući u obzir pretnju od međunarodnog terorizma”, rekao je Putin.

Izraelski premijer ponavio je da je direktni kontakt sa Putinom, omogućio Izraelu da se spreči sukob sa Rusijom u Siriji.

“Vojna saradnja sa Rusijom je uvek jako važna. To se pokazalo i prošlog meseca kada smo videli pokušaje Irana da iskoristi sirijsku teritoriju da nas napadne ili da razmesti rakete koje su pretnja Izraelu. To nećemo dozvoliti”, rekao je Netanjahu.

Danas objavljeno

Građani za “crni petak” potrošili skoro 25 miliona KM

M.

Šef SZO zabrinut: “Razumijem sve zemlje”

M.

Sutkinja Drena Marin osuđena na zatvor i zabranu vršenja dužnosti

M.

Ostavite komentar