16. Aprila 2021.

Putin će odlučiti šta čeka SAD

Big Portal

Ovo je izjavio danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Upitan da li će Rusija da odgovori na sankcije Sjedinjenih Država i kada će odluka biti jasna, portparol Kremlja je rekao da “princip reciprociteta nikada nije bio prekidan u ovakvim situacijama”, preneo je TAS.

“To je osnovni princip. Ali dozvolite mi da kažem još jednom da će sve zavisiti od odluke koje bude doneo šef države”, zaključio je Peskov.

Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov je juče na sastanku sa ambasadorom SAD u Moskvi Džonom Salivanom, koji je pozvan na razgovor u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije, saopštio da će Moskva uskoro preduzeti mere kao odgovor na nove sankcije Vašingtona.

Podsetimo, američka administracija objavila je juče da je uvela sankcije za šest ruskih tehnoloških kompanija, kao i da proteruju deset ruskih diplomata.

U saopštenju se precizira da je američko Ministarstvo finansija uvelo sankcije protiv 32 pravna i fizička lica koja su „pokušala da utiču na američke predsedničke izbore 2020. godine i vršila druge akte dezinformacije i mešanja“.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare