Putevi u BiH i dalje su među najlošijim na starom kontinentu - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Putevi u BiH i dalje su među najlošijim na starom kontinentu

Libija i Somalija su ponovo označene kao zemlje koje su najopasnije za putovanje zbog loše bezbjednosti, zdravstvene zaštite i loših puteva. U BiH se stanje popravilo u odnosu na raniji period, ali je i dalje na evropskom začelju.

Prema mapi rizika koju su izradili međunarodni medicinski i bezbjednosni stručnjaci organizacije International SOS, BiH je u dalje među zemljama srednjeg zdravstvenog rizika i u rangu je zemalja iz regije, osim Hrvatske koja je poput ostalih zemalja EU označena kao zemlja s niskim zdravstvenim rizikom.

Kada je u pitanju opšta bezbjednost, stanje u BiH je jednako kao i u većini zemalja Evropske unije, a za stepenicu više u odnosu na Rusiju.

Bezbjednost na putevima je i dalje manja nego u susjednim zemljama te je BiH tu i dalje u rangu s Albanijom, ali i Crnom Gorom.

Prema podacima ove mape, najsigurnija mjesta su kao i prethodnih godina Finska, Norveška i ovaj put Island. Među zemljama koje imaju visok zdravstveni rizik su Niger, Gvineja, Sierra Leone, Liberija, Južni Sudan, Eritreja i Centralna Afrička Republika.

Nasuprot tome, mjesta koja imaju najmanji zdravstveni rizik su evropske zemlje, Kanada, Amerika, Novi Zeland, Australija, Južna Koreja i Japan.

Od zemalja bivše Jugoslavije, Slovenija je uvrštena među zemlje gdje je visok stepen bezbjednosti.

Cilj ove mape je pružiti informaciju poslovnim ljudima i turistima koji često putuju da budu svjesni rizika za svoje zdravlje i život te pripreme se na adekvatan način, ali i potaknuti zemlje da više ulažu u zdravstveni i sigurnosni aspect, prenosi Klix.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Jak zemljotres pogodio Hrvatsku

M.

Derek Šovin osuđen zbog ubistva Džordža Flojda

M.

Njemačka donijela odluku i podržala “Sjeverni tok dva”

M.

Ostavite komentar