Putem "Građanske patrole" građani najviše prijavljivali kvarove na javnoj rasvjeti - BIGportal.ba
Banja Luka

Putem “Građanske patrole” građani najviše prijavljivali kvarove na javnoj rasvjeti

Putem aplikacije “Građanska patrola”, sugrađani su tokom ovog i proteklog mjeseca prijavljivali nepravilnosti na koje su nailazili u gradu, a najviše prijava odnosilo se na kvarove na javnoj rasvjeti i oštećenja komunalne opreme.

Tako su građani putem ove mobilne aplikacije prijavili pokvarene svjetiljke u ulicama: Marka Kraljevića, Jug Bogdana, Cara Lazara, Stefana Dečanskog, Radoja Domanovića, Branka Morače, Braće Kavića, Put srpskih branilaca, Novaka Pivaševića, Patrijarha Arsenija Čarnojevića, te Kozarskoj 27.

Iz Gradske uprave su poručili da je izvođačima radova naloženo otklanjanje uočenih nedostataka.

– Oštećenja komunalne opreme u najvećem broju slučajeva prijavljena su na dječijim igralištima, od kojih su na određenim već obavljeni sanacioni radovi, a nedavno je sanirana i ograda oko parka za pse na Banjalučkom polju koja je, između ostalog, bila među prijavama i u “Građanskoj patroli” – kazali su u Gradskoj upravi.

Naveli su da su prijavljena i oštećenja na putnoj infrastrukturi, između ostalih u Carigradskoj ulici koja je u planu sanacije nakon usvajanja rebalansa budžeta.

– Upotrebom aplikacije građani pomažu gradskim službama da se komunalne nepravilnosti u našem gradu brže uoče, te da se prijavljeni kvarovi otklone –napomenuli su u Gradskoj upravi.

Podsjećaju da je aplikaciju do sada preuzelo preko 7.500 naših građana, a ista je dostupna putem postojećih platformi Play store i App store, potpuno besplatno.

– Koristi se bez registracije, sve proslijeđene prijave su anonimne, a sugrađani koji žele povratnu informaciju za probleme koje su prijavili, mogu ih dobiti putem Odsjeka za saradnju sa građanima-Kancelarije za građane, na telefon broj: 051/ 244-471 ili i-mejl: gradjani@banjaluka.rs.ba – zaključili su u Gradskoj upravi.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Ove ulice u Banjaluci danas ostaju bez vode

M.

Deset autora predložilo novi izgled vidikovca na Banj brdu

M.

Još jedno “nervozno jutro” u Banjaluci! Kilometarske kolone zbog kvara na semaforu

M.

Ostavite komentar