21. Oktobra 2021.

Putem “Građanske patrole” građani najviše prijavljivali kvarove na javnoj rasvjeti

Big Portal

Tako su građani putem ove mobilne aplikacije prijavili pokvarene svjetiljke u ulicama: Marka Kraljevića, Jug Bogdana, Cara Lazara, Stefana Dečanskog, Radoja Domanovića, Branka Morače, Braće Kavića, Put srpskih branilaca, Novaka Pivaševića, Patrijarha Arsenija Čarnojevića, te Kozarskoj 27.

Iz Gradske uprave su poručili da je izvođačima radova naloženo otklanjanje uočenih nedostataka.

– Oštećenja komunalne opreme u najvećem broju slučajeva prijavljena su na dječijim igralištima, od kojih su na određenim već obavljeni sanacioni radovi, a nedavno je sanirana i ograda oko parka za pse na Banjalučkom polju koja je, između ostalog, bila među prijavama i u “Građanskoj patroli” – kazali su u Gradskoj upravi.

Naveli su da su prijavljena i oštećenja na putnoj infrastrukturi, između ostalih u Carigradskoj ulici koja je u planu sanacije nakon usvajanja rebalansa budžeta.

– Upotrebom aplikacije građani pomažu gradskim službama da se komunalne nepravilnosti u našem gradu brže uoče, te da se prijavljeni kvarovi otklone –napomenuli su u Gradskoj upravi.

Podsjećaju da je aplikaciju do sada preuzelo preko 7.500 naših građana, a ista je dostupna putem postojećih platformi Play store i App store, potpuno besplatno.

– Koristi se bez registracije, sve proslijeđene prijave su anonimne, a sugrađani koji žele povratnu informaciju za probleme koje su prijavili, mogu ih dobiti putem Odsjeka za saradnju sa građanima-Kancelarije za građane, na telefon broj: 051/ 244-471 ili i-mejl: gradjani@banjaluka.rs.ba – zaključili su u Gradskoj upravi.

SrpskaInfo

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare