23. Marta 2021.

Puslica torta – Kremasta, lagana, izdašna, vraća osmeh na lice!

Big Portal
torta

PRIPREMA KORICA ZA TORTU:

Umutiti 5 belanaca, 10 kašika šećera i 2-3 kapi sirćeta. Dok se kora muti rerna se greje na 200 stepeni. Belanac razliti na papir za pečenje i čim se pleh stavi u rernu smanji se temperatura na 100 stepeni i 45 minuta NE OTVARATI RERNU!!! nakon toga kora je gotova. Isti postupak upotrebiti za svaku sledeću koru. Najbitnije je da se rerna ugreje dok se kora muti.

Sastojci za fil:

10 žumanaca
700 ml mleka
7 punih kašika mlekog brašna
10 kašika šećera
200 gr maslaca
200 gr crne čokolade
200 ml slatke pavlake

 360p geselecteerd als afspeelkwaliteit

Priprema:

torta

Foto: printscreen/domacirecept

Žumancima dodajemo šećer i brašno, pa nalijemo oko 200 ml hladnog mleka, dok ostatak ostavimo na vatru da provri.

Kad amleko provri zakuvavamo žumanca i mešamo dok se ne zgusne.

Sklanjamo sa vatre i prelivamo preko izlomljene čokolade u drugoj posudi.

Mešamo dok se čokolada ne otopi, pa stavljamo preko fila foliju i ostavljamo da se ohladi.

Maslac sobne temperature dodajemo u ohladjen fil i sve mutimo.

Ako dodajete margarin prvo ga umutite pa mu dodavajte fil i mutite. Maslacu to nije potrebno.

Umutite posebno slatku pavlaku.

torta

Foto: printscreen/domacirecept

Na prvu koru stavljamo pola čoko krema, pa preko njega pola slatke pavlake.

Postupak kore, fil I, pa fil II, ponavljamo još jednom.

Torta je gotova, a dekoracija je po želji.

Gotovu Puslica tortu ostaviti dobro da se ohladi pa je poslužiti.

Prijatno.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare