PRIPREMA KORICA ZA TORTU:
Umutiti 5 belanaca, 10 kašika šećera i 2-3 kapi sirćeta. Dok se kora muti rerna se greje na 200 stepeni. Belanac razliti na papir za pečenje i čim se pleh stavi u rernu smanji se temperatura na 100 stepeni i 45 minuta NE OTVARATI RERNU!!! nakon toga kora je gotova. Isti postupak upotrebiti za svaku sledeću koru. Najbitnije je da se rerna ugreje dok se kora muti.
Sastojci za fil:
10 žumanaca
700 ml mleka
7 punih kašika mlekog brašna
10 kašika šećera
200 gr maslaca
200 gr crne čokolade
200 ml slatke pavlake
360p geselecteerd als afspeelkwaliteit
Priprema:
Foto: printscreen/domacirecept
Žumancima dodajemo šećer i brašno, pa nalijemo oko 200 ml hladnog mleka, dok ostatak ostavimo na vatru da provri.
Kad amleko provri zakuvavamo žumanca i mešamo dok se ne zgusne.
Sklanjamo sa vatre i prelivamo preko izlomljene čokolade u drugoj posudi.
Mešamo dok se čokolada ne otopi, pa stavljamo preko fila foliju i ostavljamo da se ohladi.
Maslac sobne temperature dodajemo u ohladjen fil i sve mutimo.
Ako dodajete margarin prvo ga umutite pa mu dodavajte fil i mutite. Maslacu to nije potrebno.
Umutite posebno slatku pavlaku.
Foto: printscreen/domacirecept
Na prvu koru stavljamo pola čoko krema, pa preko njega pola slatke pavlake.
Postupak kore, fil I, pa fil II, ponavljamo još jednom.
Torta je gotova, a dekoracija je po želji.
Gotovu Puslica tortu ostaviti dobro da se ohladi pa je poslužiti.
Prijatno.