29. Januara 2020.

Punjene rolnice

Big Portal

Sastojci:

– 1 glavica svežeg kupusa

– 300 g mlevenog mesa

– 500 g kora

– 2 šargarepe

– 100 g graška

– 1 kašika začina

– 1 kašičica čili sosa

– 1 kašika soja sosa

– 1 čen belog luka

– peršun

– ulje

– so

Priprema:

Šargarepu i kupus isecite na tanku duguljastu parčad.

Peršun i čen belog luka sitno isecite.

Isečeni beli luk pržite u tiganju , dodate šargarepu propržite, sadržaj iz tiganja preručite u cediljku, isceđenu šargarepu i beli luk stavite u dublji sud.

Ulje vratite u tiganj i na njemu propržite kupus, kada kupus omekša, dodate grašak, zatim vratite šargarepu sa belim lukom.

Kada se povrće isprži, dodajte ćili i soja sos, zatim sadržaj iz tiganja preručite u cediljki.

Ulje vratite u tiganj i ispržite meso, začinite dodajte isečen peršun promešajte.

Zatim meso iscedite, dodajte u sud sa isceđenim povrćem promešajte.

Kore isečete na četvrtine.

Jedan kraj namažete vodom. Na suprotni kraj nanosite fil.

Preostala dva kraja kore savijate ka unutrašnjosti i uvijate u rolnicu.

Na isti način pripremate preostale rolnice.

Ispržite ih na većoj količini ulja, kada se isprže sa svih strana, stavite ih na tanjir obložen papirnim salvetama.

Prijatno!

AUTOR:Gurmanija

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare