Sastojci:
– 1 glavica svežeg kupusa
– 300 g mlevenog mesa
– 500 g kora
– 2 šargarepe
– 100 g graška
– 1 kašika začina
– 1 kašičica čili sosa
– 1 kašika soja sosa
– 1 čen belog luka
– peršun
– ulje
– so
Priprema:
Šargarepu i kupus isecite na tanku duguljastu parčad.
Peršun i čen belog luka sitno isecite.
Isečeni beli luk pržite u tiganju , dodate šargarepu propržite, sadržaj iz tiganja preručite u cediljku, isceđenu šargarepu i beli luk stavite u dublji sud.
Ulje vratite u tiganj i na njemu propržite kupus, kada kupus omekša, dodate grašak, zatim vratite šargarepu sa belim lukom.
Kada se povrće isprži, dodajte ćili i soja sos, zatim sadržaj iz tiganja preručite u cediljki.
Ulje vratite u tiganj i ispržite meso, začinite dodajte isečen peršun promešajte.
Zatim meso iscedite, dodajte u sud sa isceđenim povrćem promešajte.
Kore isečete na četvrtine.
Jedan kraj namažete vodom. Na suprotni kraj nanosite fil.
Preostala dva kraja kore savijate ka unutrašnjosti i uvijate u rolnicu.
Na isti način pripremate preostale rolnice.
Ispržite ih na većoj količini ulja, kada se isprže sa svih strana, stavite ih na tanjir obložen papirnim salvetama.
Prijatno!
AUTOR:Gurmanija