1. Marta 2022.

Punjene lignje iz rerne

Big Portal

SASTOJCI:

  • 400 g zamrznutih lignji 
  • 50 g riže
  • 1 kašičica suvog začina 
  • pola kašičice bijelog luka u prahu
  • 2 kašičice isjeckanog peršunovog lista 
  • maslinovo ulje

PRIPREMA:

Lignje odmrznite te ocijedite od tečnosti koju će pustiti i posušite papirnim ubrusom. Rižu operite i skuvajte u dva puta većoj količini vode. Zatim je ocijedite od suvišne vode, dodajte začine i dobro promiješajte.

Lignje napunite pripremljenom rižom. Nema potrebe da se napune do vrha jer će riža dodatno nabubriti tokom pečenja. Vatrostalnu posudu poprskajte maslinovim uljem i poslažite lignje. Krakove lignje stavite u sredinu (druga varijanta je da ih sitno iseckate i dodate u nadjev od riže).

Pecite u rerni na 180 stepeni oko pola sata, dok jelo ne dobije rumenu boju. Tokom pečenja lignje će otpustiti još vode, tako da nema potrebe da je dodajete prije pečenja.

Nezavisne.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare