Sastojci:
- 1 kg mljevenog mesa
- 2 kriške starog hljeba
- 0,5 dl mlijeka
- 2 jajeta
- 2 glavice crnog luka
- 100 g kačkavalja
- So, biber
Za sos:
- 1 dl ulja
- 2 kašike brašna
- 1 glavica bijelog luka
- 500 ml pavlake za kuvanje
Za prilog:
- 300 g tjestenine
Priprema:
Hljeb prelijte mlijekom da omekša, pomiješajte meso sa začinima usitnjenim crnim lukom i jajima, dodajte hljeb i gnječeći sastavite smjesu. Kačkavalj isjeći na kockice, a od mesa napravite loptice, u sredinu stavite po kockicu kačkavalja i formirajte ćufte, te uvaljajte u brašno prije prženja. Ispržite u dubokom ulju da porumeni sa jedne zatim i sa druge strane.

U ulje u kojem su se pržile ćufte dodajte brašno i sitno sjeckani bijeli luk, malo propržite uz miješanje. Nalijte vodom u kojoj se kuvala tjestenina zatim dodajte i pavlaku za kuvanje uz miješanje, te sačekajte da proključa, a zatim dodajte u sos i ćufte i ostavite da se krčka 12 minuta.
Nezavisne.