14. Februara 2021.

Punjena paprika sa pilećim mljevenim mesom

Big Portal

Sastojci

  • 15 komada paprika babura za punjenje
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena bijelog luka
  • po potrebi mast ili ulje
  • 700 g mljevenog pilećeg mesa
  •  80 g pirinča
  • so
  • mljeveni bijeli biber
  • suvi biljni začin
  • mljevena slatka paprika
  • list lovora
  • sjeckani peršun
  • 300 ml vode
  • 2 ravne kašike brašna
  • malo suvog biljnog začina
  • 1 zamrznuti paradajz

Priprema

Propržiti sjeckani crni i bijeli luk. Dodati mljeveno pileće meso, izmiješati i kratko upržiti. Dodati rižu i začine te kratko propržiti. Napuniti paprike filom i ređati u pleh za pečenje. Smrznuti paradajz oguliti i isjeckati sitno. Rasporediti sjeckani paradajz preko paprike. U malo vode razmutiti brašno, dodati suvi biljni začin i naliti ostatak vode. Smjesu preliti preko paprika. Pleh prekriti aluminijumskom folijom i staviti da se krčka u zagrijanoj rerni oko 20 minuta na 220 C.

Nakon toga skinuti foliju i vratiti papriku da se zapeče. Služiti toplo jelo uz salatu po izboru.

Izvor: Nezavisne

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare