One su bogate vitaminima, mineralima i drugim hranjivim sastojcima. Redovna upotreba bundeve može da smanji nivo „lošeg“ holesterola, koji direktno utiče na rad srca. Jesen je idealno vrijeme za recepte od bundeve, a ovu punjenu bundevu ćeš vrlo lako pripremiti.
Sastojci:
- 1 velika bundeva, očišćena i izdubljena
- 1 tikvica, oljuštena i isječena na komadiće
- 200 g smeđe riže
- Prženi indijski orasi, grubo isjeckani
- šaka grožđica
- 1 kašika javorovog sirupa
- 1 čajna kašičica čilija
- Malo morske soli
- Maslinovo ulje
Priprema:
Zagrijati rernu na 200 stepeni. Staviti izdubljenu bundevu i isjeckanu tikvicu na pleh za pečenje. Skuhati smeđu rižu prema uputstvima na pakovanju. Pomiješati sve sastojke, napuniti bundevu i poslužiti.
Ultra.ba