Punih šest godina mu je trebalo da parkira na sva parking mjesta - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Punih šest godina mu je trebalo da parkira na sva parking mjesta

Neki za šest godina završe fakultet, neki proputuju celi svet, a neki uspeju da parkiraju na sva slobodna mesta svoje omiljene prodavnice.

Pogađate, Britanac Gareth Wild je uspeo upravo to, da parkira na svih 211 parking mesta lokalne Sainsbury prodavnice u predgrađu Londona. A kako ne bi promašio koji parking ili više puta parkirao na isto mesto, 39-godišnji producent je vodio temeljitu evidenciju, piše Index.hr.

“Ako učiniš neku sitnicu, malu stvar i radiš to dosta dugo, ne čini se kao nešto veliko. Onda sve to spojiš i sagledaš u globalu i ubrzo te intervjuišu o vašem istraživanju parking mesta“, rekao je Wild za medije.

Ovo “veličanstveno delo“ je izazvalo interes svih vodećih britanskih medija pa smo tako saznali da je Wild u svoj poduhvat krenuo 2015. godine. Odlučio je da svaki put kada ode u kupovinu, a to je šezdesetak puta godišnje, parkirati na drugo mesto i tako se zabavi.

Kako bi pogodio sva mesta, napravio je shemu parkinga i označio sva mesta. Kao podloga mu je poslužio snimak s Google Mapa. Nakon što je uočio koja su najtraženija mesta, prvo je krenuo u lov na njih. “Parking mesta koja niko ne koristi sam ostavio sam za kraj, kako ne bih bio u riziku uskog grla“, objašnjava Britanac.

Jedina parking mesta koja je preskočio su ona za invalide kao i ona rezervisana za motocikle. Parking mesta za porodice je iskoristio tek nakon rođenja kćeri. I nikad nije varao. Jedna kupovina, jedno parkiranje, to je bio njegov moto.  Na kraju, nakon okončanja ovog izazova, bio je i malo melanholičan: “Šest godina je puno vremena. Bizarno je tako se osećati, ali nakon što je sve završilo, osećao sam pravu prazninu”, rekao je Wild.

Svoje dostignuće je objavio na Twitteru, a onda je stiglo najveće iznenađenje. Iako se čini kao besmislen poduhvat i gubljenje vremena, njegova upornost je nagrađena brojnim porukama podrške pa i divljenja. Njegov tvit je podeljen preko 12.5 hiljada puta, a dobio je i čak 125.000 lajkova.

Izvor: Index.hr

Screenshot: Twitter/Gareth Wild

Danas objavljeno

Vozač Golfa stao na crtu BMW-u, pa se greškom zakucao u vozilo iza

Zeljka

Land Rover Discovery Metropolitan Edition

Zeljka

Da li ste znali da ne smijete da parkirate ispred svoje garaže?

Zeljka

Ostavite komentar