Punih 40 godina ljubav je dijelio sa Mikicom: Ovako je Ivan Bekjarev govorio o svojoj supruzi - BIGportal.ba
Ex Yu

Punih 40 godina ljubav je dijelio sa Mikicom: Ovako je Ivan Bekjarev govorio o svojoj supruzi

Čuveni srpski glumac Ivan Bekjarev preminuo je juče u 74. godini, a pre nešto manje od dve nedelje primljen je u bolnicu jer mu se pogoršalo zdravstveno stanje.

Iza sebe je ostavio suprugu Milku Mikicu Bekjarev, sina Vanju i veliki broj uloga.

Rođen je u Beogradu 1946. godine, a završio je Šestu beogradsku gimnaziju i nakon toga upisao Fakultet dramskih umetnosti u generaciji sa Josifom Tatićem i Milanom Gutovićem.

Bekjarev je prvu ulogu odigrao davne 1967. godine, a odigrao je više od 150 uloga u pozorištu, te preko 50 na filmu. Najpoznatije serije u kojima je igrao su “Bolji život”, “Srećni ljudi”, “Otpisani”, “Gorki plodovi”.

Inače, Bekjarev je bio poreklom iz Makedonije. Njegov otac Georgi (Đorđe) je pred Drugi svetski rat došao u našu prestonicu, a majka Radmila koja je bila iz Đevđelije, u Beograd je stigla 1945. godine.

Ivanov otac je pre rata posrbio prezime u Bećarević, ali ga je nakon Ivanovog rođenja ponovo promenio u Bekjarev, da bi izbegao neprijatnosti jer se tako prezivao Boško Bećarević, šef beogradske Specijalne policije koja je sarađivala sa Nemcima tokom rata.

“Svejedno je da li ste muškarac ili žena, ako pođete od toga da je porodica osnova svakog društva i rešite da uđete u brak, onda će vam biti lako da provedete toliko godina sa istom osobom. Najlakše je razvesti se, ali treba čuvati i gajiti brak, naročito nakon što dobijete potomstvo. Međutim, današnje klinke menjaju frajere na nedeljnom novu, pa nije ni čudo što kada uđu u brak ne mogu da se oslobode te navike i što dolazi do sve većeg broja razvoda, rekao je glumac pre nekoliko godina za “Helo magazin”.

Na pitanje po čemu se njegova Mikica razlikuje od ostalih žena odgovorio je:

“Nema tu velike filozofije, neko vam odgovara ili ne odgovara. Kada se sa nekim nađete onda je potpuno prirodno da razmišljate o braku i o tome da provedete život zajedno”.

Kako se Mikica nosila sa njegovom popularnošću?

“To nije lako ni meni, a pogotovo je teško za nju. Međutim, imam sreću da je moja supruga vrlo brzo shvatila da su to samo vesti koje prodaju novine i da im ne treba pridavati pažnju. Tako se često dešava da neistine koje se pišu o meni mnogo teže padnu meni nego njoj. Mnogo je češći bio slučaj da me ona teši kada se objavi neka glupost, koja je sastavni deo mog posla, a zbog kojih često patim”.

Bekjarev je sa Mikicom bio 40 godina u braku, a jednom prilikom je rekao da je njegova supruga ljubomorna “u onoj normalnoj dozi kada se neko voli. Ništa preterano”.

“Poverenje i želja za očuvanje porodice su nešto što održava brak, pa takav je slučaj bio i sa nama”.

Danas objavljeno

Lanu Jurčević kritizirali zbog kilaže, ona im odgovorila: “Vidim ovdje ozbiljan problem”

Vanja A

Porodila se Luna Đogani

Vanja A

Keba otkrio tajnu mladalačkog izgleda ali o snajki nije želeo da priča!

Vanja A

Ostavite komentar