Pukla sajla od lifta, tročlana porodica propala sa 16. sprata - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Pukla sajla od lifta, tročlana porodica propala sa 16. sprata

Prava drama odvijala se juče u zeničkom naselju Blatuša, kada je tročlana porodica propala sa 16. sprata zgrade u ulici Zije Dizdarevića na broju 24. Informaciju o ovom incidentu potvrdili su Avazu u Operativnom centru MUP-a ZDK, kazavši da više informacija o ovom događaju nemaju. Navodno je do ovog nesretnog događaja došlo…

Prava drama odvijala se juče u zeničkom naselju Blatuša, kada je tročlana porodica propala sa 16. sprata zgrade u ulici Zije Dizdarevića na broju 24.

Informaciju o ovom incidentu potvrdili su Avazu u Operativnom centru MUP-a ZDK, kazavši da više informacija o ovom događaju nemaju.

Navodno je do ovog nesretnog događaja došlo kada je tročlana porodica, inače stanari te zgrade, ušla u lift, nakon čega je došlo do pucanja sajle i propadanja lifta. Zakazao je i bezbjednosni sistem, koji nije zaustavio pad lifta sa 16. sprata.

Stres i traumu koju je preživjela porodica će zasigurno zauvijek pamtiti, a neposredno nakon ovog incidenta na licu mjesta intervenisala je i Hitna pomoć.

Povrijeđeni stanari prevezeni su u zeničku bolnicu, odakle su danas i pušteni. Uviđaj na licu mjesta, tvrde mještani, obavili su službenici MUP-a ZDK.

Nezvanično, uzrok ovog incidenta koji, srećom, nije završio tragično je neredovno održavanje lifta.

Danas objavljeno

Brnabić: Najbolji izvještaj u posljednjih nekoliko godina

M.

Policija na nogama: U banjalučkom naselju u kontejneru pronađen više bombi

M.

U Crnoj Gori uhapšen Slobodan Peković, osumnjičen za ratne zločine u BiH

M.

Ostavite komentar