Pukla motka tokom skoka, sunđer je spasio - BIGportal.ba
Atletika Sport

Pukla motka tokom skoka, sunđer je spasio

Jezva scena u Dohi na SP, ali je na sreću sunđer odradio svoj posao.

Stravična scena viđena je u finalu skoka sa motkom na Svetskom prvenstvu kada je švedskoj motkašici Angeliki Bengšon motka pukla na dva dela.

Na sreću do se dogodilo čim se odrazila sa zemlje i uspela je da padne na sam rub strunjače. Međutim prizor nije bio ni malo prijatan.

Svi gledaoci su bili ”zaleđeni” u sekundi pošto je Šveđanka ležala nepomično nekoliko sekundi dok joj sudije, koje su joj bile najbliže, nisu priskočile u pomoć.

Veća nezgoda je izbegnuta, Angelika Begnston je imala sreće jer se to dogodilo jako nisko, da je motka izdržala malo duže to bi stvorilo ozbiljne probleme, jer se motkaši penju na visine i od drugog, trećeg sprata.

Iako izgledaju tanko, motke su napravljene od posebnog, veoma izdržljivog materijala koji je savitljiv toliko da oba kraja mogu da se dodirnu. Tako se proverava kvalitet pre nego što se puste u prodaju.

Do ovakvih pucanja dolazi, retko do duše, ali ovo nije presedan. Na sreću za sad još nije bilo težih povreda.

Kako to izgleda zna i Sandi Moris Amerikanka koja je osvojila srebrnu medalju na ovom takmičenju.

Šveđanka je tako ostala bez svoje motke pa joj je druga takmičarka pozajmila svoju za nastavak takmičenja.

U tom trenutku Angelika Bergston je imala dva neuspela pokušaja na 4,80 metara i sa novom motkom je morala da napadne opstanak u takmičenju.

Pretrpljen šok koji bi mnoge omeo njoj kao da je dao snage i novi adrenalin jer je sa novom motkom u poslednjem pokušaju uspela da preskoči 4,80 što je visina koju niko nikad u Švedskoj nije uspeo da preskoči.

Domogla se šestog mesta na Svetskom prvenstvu, ali i zvanja najbolje svih vremena u svojoj zemlji i to samo koji minut nakon stravičnog pada.

U Svetu motkaša pucanje motki je retkost, ali se dešava, od amatera do onih najboljih na najvećim takmičenjima.

Danas objavljeno

Maraton u Vuhanu otkazan u posljednjem momentu zbog korone

Vanja A

Kvartararo osvojio titulu u Mizanu, trijumf Markeza!

Vanja A

Udineze u 94. minutu do boda u Bergamu

Vanja A

Ostavite komentar