Pucnjava u školi u Mičigenu – roditelji osumnjičenog optuženi za ubistvo iz nehata - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Pucnjava u školi u Mičigenu – roditelji osumnjičenog optuženi za ubistvo iz nehata

Tužilac u Mičigenu podigao je optužnicu protiv roditelja tinejdžera koji je u utorak ubio četvoro, a ranio sedmoro učenika srednje škole u toj američkoj saveznoj državi. Roditelji se terete za ubistvo iz nehata.

Roditelji 15-godišnjeg Itana Kramblija, koji je osumnjičen da je u utorak ubio četvoro učenika srednje škole “Oksford” u mičigenskom okrugu Oklend, optuženi su za četiri ubistva iz nehata, saopšteno je iz kabineta okružnog tužioca.

“Roditelji su bili jedine osobe u poziciji da imaju pristup oružju”, rekla je Karen Mekdonald, tužilac okruga Oklend.

Dodala je da je oružje bilo dostupno tinejdžeru koji je pucao u školi, a istražitelji su utvrdili da je poluautomatski pištolj kojom je Krambli pucao prošle nedelje kupio njegov otac.

Protiv Itana Kramblija podginuto je više optužnica, između ostalog za ubistvo, pokušaj ubistva i terorizam, zbog pucnjave u srednjoj školi “Oksford”, u okrugu Oklend u Mičigenu, na oko 100 kilometara severno od Detroita.

Ubijeno je četvoro učenika, a ranjeno je još sedmoro ljudi.

Roditelji su nekoliko sati pre pucnjave bili pozvani u školu, pošto je jedan profesor pronašao crtež pištolja i osobe koja krvari i traži pomoć, navela je Mekdonaldova. Dodala je da zbog toga postoji mogućnost da je pucnjava bila planirana.

Nadležni su ranije saopštili da se uprava škole sastala sa napadačem i njegovim roditeljima kako bi razgovarali o njegovom ponašanju.

“Svako ko je imao mogućnost da spreči ovu tragediju, trebalo je to da učini”, poručila je Karen Mekdonald.

Danas objavljeno

“Republika Srpska ne odustaje od toga da se neposredno bira član Predsjedništva BiH”

M.

U Skupštinu CG stigla inicijativa za smjenu Bečića

M.

Blinken: SAD će dati pisani odgovor Rusiji u vezi sa bezbjednošću

M.

Ostavite komentar